Dick Wielenga is zijn carrière in de gezondheidszorg begonnen als ziekenverzorgende en later als hbo-Verpleegkundige in de functie van persoonlijk begeleider en teamleider binnen de zorg voor ouderen in Leeuwarden. Na zijn studie aan de Leraren Opleiding Verpleegkunde (LOV) is hij in 2001 gaan werken als docent-onderzoeker aan de opleiding hbo-Verpleegkunde NHL Stenden Hogeschool.

Dick is in 2010 bij het Talmalectoraat begonnen als trainee en deed onderzoek naar de positionering van de hbo-verpleegkundige binnen de zorg voor ouderen (VVT-sector). Aansluitend heeft hij de opleidingsvariant hbo-Verpleegkundige Gerontologie Geriatrie (VGG) en de post-hbo cursus VGG opgezet. Binnen het Talmalectoraat is Dick onderzoeker binnen tal van projecten en heeft hij een spilfunctie binnen het Talma Platformoverleg, waarin hij onder andere jaarlijks het Talma Symposium organiseert.

Door zijn werkzaamheden binnen het Talmalectoraat levert Dick een bijdrage aan de professionele ontwikkeling en ondersteuning van medewerkers in de zorg voor ouderen en verdere onderwijsinnovatie binnen NHL Stenden Hogeschool. 
Daarnaast werkt Dick mee aan de ontwikkeling van onderwijs in meerdere projecten binnen NHL Stenden hogeschool zoals de doorstroom van mbo naar hbo-v.

Lectoraat

Afbeelding
Background

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op: