Drs. Dick Wielenga

Dick Wielenga is zijn carrière in de gezondheidszorg begonnen als ziekenverzorgende en later als hbo-Verpleegkundige in de functie van persoonlijk begeleider en teamleider binnen de ouderenzorg van Noorderbreedte in Leeuwarden. Na zijn studie aan de Leraren Opleiding Verpleegkunde (LOV) is hij in 2001 gaan werken als docent aan de opleiding hbo-Verpleegkunde bij de NHL Stenden Hogeschool.

Dick is in 2010 bij het Talmalectoraat begonnen als trainee en deed onderzoek naar de positionering van de hbo-verpleegkundige binnen de ouderenzorg. Aansluitend heeft hij de opleidingsvariant hbo-Verpleegkundige Gerontologie Geriatrie (VGG) als ook de post-hbo cursus VGG opgezet. Binnen het Talmalectoraat is Dick onderzoeker binnen tal van projecten en heeft hij een spilfunctie binnen het Talma Platformoverleg, waarin hij jaarlijks het Talma Symposium organiseert.

Door zijn werkzaamheden binnen het Talmalectoraat levert Dick een bijdrage aan de professionele ontwikkeling en ondersteuning van medewerkers in de ouderenzorg en verdere onderwijsinnovatie binnen NHL Hogeschool. 
Daarnaast werkt Dick mee aan de ontwikkeling van de nieuwe variant "praktijkgestuurd leren".

Lectoraat