Jolanda Tuinstra is opgeleid als medisch socioloog en promoveerde op een studie naar de gezondheid van adolescenten en de invloed van de sociale context waarin zij opgroeien. Daarna heeft zij verschillende studies gedaan op het gebied van kwaliteit van leven, evaluatie van zorg en participatie. Bij de uitvoering van onderzoek zoekt zij altijd verbinding tussen onderzoekers, studenten, docenten en de praktijk. Bij voorkeur met de mensen waar de vraag vandaan komt. Projecten inspireren haar wanneer verschillende bronnen van kennis elkaar treffen, dat er gezamenlijk wordt geleerd.

Sinds maart 2020 is Jolanda Tuinstra lector Sociale Kwaliteit​​ waar ze zich richt op de kwaliteit van leven van individu en collectief, en de wisselwerking tussen informele en formele relaties.

Daarnaast is zij senior onderzoeker en projectleider bij Toegepast GezondheidsOnderzoek van het UMCG.

Publicaties

Groenewold, R., Tuinstra, J., & Holtrop, I. (2020). Het geheim van sociaal werk: Fase 2: Wat bewerkstelligt sociaal werk volgens (ex-)klanten?
Alderliesten, J., Repetur, L., Ham, M., Tuinstra, J., Verharen, L. (2021). Hoopvol en kwetsbaar. Omzien naar elkaar in tijden van corona. Movisie.

Afbeelding
foto van Jolanda

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op via de telefoon 06 831 372 52 of via e-mail jolanda.tuinstra@nhlstenden.com