Van een duik in de criminele activiteiten op het darkweb tot het opsporen van gevaarlijke scheepswrakken in de Noordzee. Van het ontwikkelen van een kijkwijzer voor YouTube tot het ontwerpen van een VR-bril voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het onderzoek dat onze lectoraten doen, is net zo uiteenlopend als de sectoren waarin we actief zijn.

Afbeelding
Onderzoek atlas

Om in kaart te brengen hoe dit onderzoek eruit ziet, ontwikkelde NHL Stenden de Atlas Onderzoek. In dit unieke en inspirerende boek komen zo'n veertig lectoren en associate lectoren aan het woord om uit de doeken te doen hoe ze bijdragen aan de missie van onze hogeschool: 'Werken aan wereldwijze innovatie'.

De lectoren maken gebruik van de onderzoeksbenadering Design Based Research. Hoe deze aanpak in de praktijk gestalte krijgt, verschilt per lectoraat. Vandaar ook de subtitel van het boek 'Design Based Research in Perspectief'.

In het boek worden de lectoraten binnen onze hogeschool letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht met kleurrijke landkaarten, die aangeven binnen welk zwaartepunt iedere lector actief is. Het boek geeft daarmee een verrassend kijkje achter de schermen en geeft antwoord op de vraag wat de unieke Design Based Research-benadering kan betekenen voor vraagstukken uit de beroepspraktijk.

Benieuwd naar het eindresultaat? De Atlas Onderzoek is gratis te bestellen en wordt kosteloos opgestuurd. Klik hieronder op de bestelbutton en geef de benodigde contactgegevens door. Een digitale versie van het boek bestellen kan ook.

Bestellen