Rob is werkzaam geweest als software ontwikkelaar waar hij zich onder andere bezighield met het ontwikkelen van maatwerkapplicaties voor verschillende platformen, maar ook het beheer en de inrichting van o.a. database- en webservers. Tijdens dit werk heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van veilig programmeren en hacken. Vanaf 2016 werkt hij als docent onderzoeker bij de opleiding Informatica, waarbij hij lesgeeft op het gebied van software ontwikkeling en beheer, maar ook de minoren Certified Ethical Hacking en Secure Programming.

Rob heeft in 2021 de master Serious Gaming afgerond. Tijdens het afstuderen heeft hij onderzoek gedaan naar het creëren van awareness op het gebied van cybersafety door middel van het inzetten van een game. In het ontwikkelde prototype leg je als speler een route af waarbij je telkens keuzes moet maken, die een metafoor zijn voor principes uit de cybersafety en security wereld.

Binnen de onderzoeksgroep brengt Rob zijn ervaring op het gebied van hacken, (veilig)software ontwikkelen en serious gaming mee in de verschillende projecten.

Afbeelding
maritime it security