In 2020 studeerde Sara de Hoog af aan de bacheloropleiding Creative Business, bij NHL Stenden Hogeschool. Door haar afstudeerscriptie over groepspolarisatie in de Amerikaanse politiek, werd ze getriggerd om meer te gaan doen met de verontrustende uitkomsten van haar onderzoek. Deze drive en grote interesse voor het onderwerp resulteerde in een afstudeerstage en uiteindelijk in een vaste aanstelling bij het Lectoraat Organisations and Social Media.

Afbeelding
Sara de Hoog

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op telefonisch of via e-mail.

06-13728001

sara.de.hoog1@nhlstenden.com

Haar kennis over deze thematiek heeft ze vertaald naar workshops waarin de fenomenen filterbubbels, in- en out-group bias en groepspolarisatie behandeld worden. Na succesvolle pilots en try-out sessies voor een variërend publiek, biedt Sara momenteel de workshops vanuit het lectoraat aan diverse doelgroepen o.a de bachelor Communicatie en in het burgerschapscarrousel van het Alfa-College. Met deze workshops is het Sara’s missie om de deelnemers bewust te maken van de hedendaagse online beïnvloedingsfactoren en ze concrete handvatten aan te reiken om hier bewuster en wijzer mee om te gaan.

Look for your own opposite.

Publicaties

LEEUWARDEN Tweespalt, haat en nijd. Dat is wat je krijgt als je ‘blijft ronddwalen in je eigen mening’. Sara de Hoog onderzocht berichten van Trump-aanhangers op platform Reddit.

  • Publicatie 1  De Hoog, S. J. (2020, 4 november). Haat als wrange vrucht van groepspolarisatie. Leeuwarder courant, 21.

Lectoraat