Per 6 november zijn verschillende coronamaatregelen aangescherpt. Voor het hoger onderwijs blijft het beperkt tot de mondkapjesplicht, meer thuiswerken en de al geldende basismaatregelen.

Mondkapjes

  • Neem een mondkapje mee als je naar de hogeschool komt en draag deze wanneer je je binnen de hogeschool verplaatst. Als je zit, mag het mondkapje af. Als je je mondkapje onverhoopt bent vergeten, hebben we bij de receptie bij uitzondering een exemplaar voor je beschikbaar. 
  • Voor studenten en docenten is ook tijdens praktijkvakken voor contactberoepen, zoals verpleegkunde, het dragen van een mondkapje verplicht.  
  • De mondkapjesplicht geldt niet op plekken waar je een coronatoegangsbewijs moet tonen. Voor onze restaurants (Restaurant Wannee in Leeuwarden en Restaurant Stones in Emmen) gelden de landelijke horecamaatregelen m.b.t. het coronatoegangsbewijs. Voor sportfaciliteiten, waaronder het Bewegingscentrum Leeuwarden, is een coronatoegangsbewijs ook verplicht.  

Thuiswerken

Het dringende advies geldt om waar mogelijk de helft van je werktijd thuis te werken. Spreid samen met jouw team de werkdagen zo goed mogelijk, zodat er voldoende ruimte is om afstand van elkaar te houden. Voor docenten verandert er niets, immers de lessen blijven nog steeds fysiek plaatsvinden op de campus.  

Basisregels blijven gelden

Naast de aangescherpte maatregelen, zijn de basisregels nog steeds van kracht, ook als je al gevaccineerd bent. Dit houdt in:  

  • geef elkaar de ruimte; 
  • was regelmatig je handen en maak je werkplek schoon; 
  • schud geen handen; 
  • hoest en nies in je elleboog;
  • zorg voor voldoende frisse lucht, laat waar mogelijk een raam en/of deur open;
  • blijf thuis bij symptomen van corona en laat je testen bij de GGD;
  • doe een zelftest als je naar de hogeschool komt. Je kunt namelijk ook besmet zijn zonder dat je klachten hebt. Kom je verspreid over de week vaker naar de hogeschool, dan is het advies om tweemaal in de week een zelftest te doen. Haal gratis zelftesten op bij de receptie van jouw locatie of bestel ze hier.  

Wel of niet naar school/stage?
Twijfel je of je wél of niet naar NHL Stenden kunt komen of kunt stagelopen? Bekijk dan de beslisboom studenten en beslisboom medewerkers.

Meer informatie
We kunnen ons voorstellen dat er nog altijd veel vragen zijn rondom het coronavirus. Bekijk daarom de meest recente versie van de Corona Update, waarin de versoepelingen en nog geldende basismaatregelen uitgebreider worden uitgelegd.

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Kijk dan op onderstaande handige websites:

Of neem contact op met Student Info. Dit kan via e-mail naar  studentinfo@nhlstenden.com of via telefoon 058 2441155. Een bezoek brengen aan Student Info in Emmen & Leeuwarden kan natuurlijk ook. Beide balies zijn dagelijks geopend van 08.30 - 16.30 uur.  

We blijven je op de hoogte houden

Bij verandering van de coronamaatregelen, informeren wij je zo snel mogelijk via de gebruikelijke middelen: de nieuwsbrief, deze webpagina en intranet.