Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari maakte minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers bekend dat de coronamaatregelen in drie grote stappen snel worden versoepeld. Vrijwel alle coronamaatregelen zijn per vrijdag 25 februari opgeheven. Goed nieuws voor de samenleving, die na bijna twee jaar weer helemaal open is. We hopen dat hiermee een einde is gekomen aan een onzekere tijd waarin de maatregelen voortdurend werden aangescherpt of versoepeld. Dat gold ook voor de maatregelen waar wij als hogeschool mee te maken hadden. 

Hier lees je welke versoepelingen per wanneer ingaan en wat dit concreet voor NHL Stenden betekent. 

Versoepelingen

  • Maximale groepsgrootte: met ingang van 18 februari vervalt in het onderwijs de maximale groepsgrootte. We gaan terug naar de normale roosters: de lessen vinden fysiek plaats in de reguliere lokalen. Wel willen we de goede lessen van de afgelopen jaren m.b.t. hybride werken vasthouden. Sommige onderwijsactiviteiten lenen zich uitstekend voor online en dit blijven we in de toekomst inzetten.
  • Isolatieadvies: per vrijdag 18 februari wordt ook het isolatieadvies versoepeld. Je hoeft dan nog maar minimaal 5 dagen in quarantaine (indien 24 uur klachtenvrij) na een positieve test. 
  • Mondkapjes en 1,5 meter afstand: vanaf vrijdag 25 februari vervalt zowel de mondkapjesplicht als de verplichting om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Wanneer jij je veiliger voelt om wel een mondkapje te blijven dragen op de hogeschool, ben je daar uiteraard vrij in.

Basisadviezen blijven gelden

Ondanks de versoepelingen, blijft het verstandig om je aan de basisadviezen te houden om de verspreiding van het virus te beperken: laat je testen bij klachten, was je handen, hoest en nies in je elleboog en schud geen handen. Zorg daarnaast voor voldoende frisse lucht in lokalen en kantoren. Doe tot slot regelmatig een zelftest als je naar de hogeschool komt. 

Blijf gezond!

We zijn blij dat op korte termijn het onderwijs weer terugkeert naar een vergelijkbare situatie als voor corona. Een mooie en belangrijke stap. We kijken vol goede moed naar de toekomst. Blijf gezond!

Meer informatie

We kunnen ons voorstellen dat er nog altijd veel vragen zijn rondom het coronavirus. Bekijk daarom de meest recente versie van de Corona Update voor meer informatie.

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Kijk dan op onderstaande handige websites:

Of neem contact op met Student Info. Dit kan via e-mail naar studentinfo@nhlstenden.com of via telefoon 058 2441155.

We blijven je op de hoogte houden

Bij verandering van de coronamaatregelen, informeren wij je zo snel mogelijk via de gebruikelijke middelen: de nieuwsbrief, deze webpagina en intranet.