“Ik was 13 toen ik voor het eerst in een muziekwinkel kwam. Ik weet het nog heel goed. Er waren vier verdiepingen, en de bovenste verdieping stond vol met DJ-spullen. Toen ik alle apparatuur zag wist ik het: ik wilde DJ worden. Ik bestudeerde video na video op YouTube en leerde mezelf aan wat ik zag. Ondertussen had ik bijbaantjes als krantenbezorger en hondenuitlater. Van wat ik verdiende kocht ik nieuwe gear. Toen ik 15 was had ik mijn eerste gig, draaien voor 20 mensen. Ik was hartstikke zenuwachtig, maar het was fantastisch.  

NHL-Stenden_Humans_Online_700x700_02

“Ik werd onzeker over mijn eigen kunnen. Toch besloot ik door te zetten.”

Deze zomer ging ik op mijn eerste tour door Spanje, Egypte en Marokko. Mijn eigen nummers spelen en zien hoe de menigte reageert: ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk. Maar de weg daarnaartoe was niet altijd makkelijk. Toen ik net begon met producen was er geen enkel platenlabel dat me wilde hebben. Mijn muziek was het net niet voor ze. In diezelfde periode bezocht ik Amsterdam Dance Event (ADE). Toen ik daar zag hoe goed al die andere DJ’s waren, werd ik onzeker over mijn eigen kunnen. Toch besloot ik door te zetten. En guess what? Een paar jaar later werd ik getekend door een label. 

De aftermovie van Tomorrowland 2012 was een van de video’s waardoor ik het vak in ging, dus ik hoop zelf ook ooit op een groot festival te draaien. Mijn dromen geef ik in ieder geval nooit op. Niemand zou dat moeten doen. We hebben maar één leven, toch? Dus het maakt niet uit wat er gebeurt of hoe vaak je de fout in gaat. Zie het als een motivatie om beter te worden en blijf doorgaan. Want het gevoel als je dan uiteindelijk je doel bereikt is onbeschrijfelijk.” 

Jan Rosenthal, student Leisure & Events Management