Ahmed Djemil

Afbeelding
Ahmed Djemil
“Ik wil studenten laten zien dat alles mogelijk is”
Ahmed Djemil
Docent

Met pijn in het hart nam Ahmed Djemil (28) voor de zomervakantie afscheid van zijn leerlingen bij jeugdzorgorganisatie Elker. Zeven jaar lang was hij naast docent vooral een luisterend oor en coach voor zijn leerlingen. Precies de rol die hij als docent-onderzoeker bij de AD opleiding Service, Welzijn & Zorg in Emmen ook wil pakken. "Ik wil studenten laten zien dat alles mogelijk is, ongeacht je achtergrond of voorgeschiedenis."

Dat je zelf het heft in handen moet nemen, weet Ahmed als geen ander. Na een opleiding tot monteur bij Defensie gooide hij een aantal jaar geleden het roer radicaal om. "Ik merkte bij Defensie dat ik veel liever voor de groep stond dan dat ik onder de motorkap kroop. Kennis delen met anderen past van nature bij me. Via de opleiding onderwijsassistent kon ik het benodigde diploma halen voor de hbo-opleiding Leraar Maatschappijleer aan NHL Stenden. Ik heb de tijd van mijn leven gehad."

Met volle teugen geniet Ahmed van de beide werelden van het onderwijs. Hij zit zelf iedere week in de collegezaal en zuigt alle kennis als een spons op. Kennis die hij tijdens zijn stages meteen in de praktijk brengt. "Na het behalen van mijn diploma kreeg ik bij Elker een baan aangeboden om les te geven aan kinderen en jongeren met complexe problematiek. Mijn uitdaging was niet zozeer de doelgroep als wel de heftige verhalen die de leerlingen me vertelden. Ik heb in die zeven jaar heel wat gehoord en geleerd. Kennis die ik meeneem als docent naar het hbo."

Ahmed kan niet wachten om in september te starten met z'n droombaan, waarin hij een nieuwe generatie zorgprofessionals klaarstoomt voor het echte werk. "Mijn passie is om anderen te laten groeien. Of dat nou in het basisonderwijs is of het hbo; dat maakt me niets uit. Wanneer iemand groeit, geeft me dat een kick. Daar leef ik voor. Ik hoop net zo'n enthousiaste docent te worden als die ik zelf heb gehad tijdens mijn hbo-studie. Iemand die met humor en inlevingsvermogen de lesstof tot leven brengt, waardoor studenten met een lach op hun gezicht mijn colleges volgen. Ik heb er zin in!"