Afbeelding
Studeren en hoogbegaafdheid

Studeren en hoogbegaafdheid

Ga je studeren en heb je (misschien) kenmerken van hoogbegaafdheid? NHL Stenden heeft een aanbod ontwikkeld voor studenten met kenmerken van hoogbegaafdheid. Zo kunnen we je begeleiden bij eventuele uitdagingen die je tijdens je studie kunt tegenkomen en hebben we een ontmoetingsplek gecreëerd waar je gelijkgestemde medestudenten kunt ontmoeten.  

Wat is hoogbegaafdheid?

Een student met kenmerken van hoogbegaafdheid heeft meestal een IQ rond of boven de 130, denkt, voelt en ervaart anders. Meerdere experts gaan er van uit dat intelligentie niet het enige aspect van hoogbegaafdheid is, maar dat het vaak ook een manier van zijn is, zoals omschreven in het Delphimodel: 

"Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.” (Kooijman, 2007) 

Hoogbegaafde studenten kunnen veel bereiken, maar dat gaat niet altijd makkelijk. Hoogbegaafde studenten kunnen in hun studie soms uitvallen door o.a. motivatieproblemen, nog niet ontwikkelde studievaardigheden, hooggevoeligheid, te weinig aansluiting bij andere studenten of door een andere denkwijze en een ander denktempo.   

Heb jij regelmatig het gevoel dat je sneller denkt dan je medestudenten of dat je andere sterk ontwikkelde talenten hebt? Merk je dat je in projectgroepen sneller dan anderen de oplossingen voor moeilijke vraagstukken vindt? Of wil je dieper op onderwerpen in gaan dan anderen? Misschien is er dan hoogbegaafdheid in het spel.  

We begrijpen dat hoogbegaafde studenten unieke behoeften hebben en we willen ervoor zorgen dat je de beste ondersteuning krijgt om het maximale uit je studie-ervaring te halen. Of je nu behoefte hebt aan academische uitdaging, training van je executieve vaardigheden of gewoon een plek waar je jezelf kunt zijn, ons aanbod is erop gericht om jou te helpen groeien en excelleren. Onze begeleiders staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij de specifieke uitdagingen die je kunt tegenkomen. Daarnaast bieden we een platform waar je andere studenten kunt ontmoeten, die vergelijkbare ervaringen hebben.

Als je geïnteresseerd bent in dit speciale aanbod, dan nodigen wij je uit om je aan te melden voor de Training of de Meet & Greet. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar hoogbegaafdheid@nhlstenden.com 

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen een succesvolle studiereis te maken.