Als je op zoek bent naar een unieke internationale ervaring tijdens je studie en je wilt over de grenzen van je eigen vakgebied kijken en met internationale studenten werken aan kwesties die er echt toe doen, kijk dan naar wat RUN-EU jou kan bieden!

RUN-EU is een samenwerkingsverband van zeven Europese instellingen voor hoger onderwijs. We dagen je uit om in een interculturele omgeving ‘real life’ oplossingen te vinden voor regionale, nationale of internationale vraagstukken, variërend van klimaatproblemen tot voedselverspilling. Je werkt samen met studenten, docenten en bedrijven uit heel Europa.

  • Studeer aan een van de 7 partneruniversiteiten in Portugal, Ierland, Finland, Hongarije, Oostenrijk of Nederland
  • Sluit vriendschap met studenten uit de hele EU
  • Leer andere culturen en landen kennen
  • Verbreed je internationale network

Jouw mogelijkheden met RUN-EU

Er zijn verschillende mogelijkheden, van de gebruikelijke uitwisselingsprogramma's  voor een minor of een semester, tot samenwerken met internationale studenten van de RUN-EU-partners aan projecten of zogenoemde een Short Advanced Programme. Als je op zoek bent naar een manier om korte internationale ervaring op te doen, schrijf je dan in voor een Short Advanced Programme (SAP) van twee of acht weken bij een van de RUN-EU partners. Ter plaatse of online en soms gemengd.

Zo’n Short Advanced Programme geeft je de kans om je voor een korte periode te verdiepen in een  uitdagend onderwerp. Van Game Changing Games tot How to Navigate Through Unfamiliar Contexts; de onderwerpen zijn net zo divers als de studenten met wie je werkt. Je kiest welke SAP je interesse heeft en het hoeft niet per se direct gerelateerd te zijn aan je studieprogramma. Jouw frisse blik kunnen we goed gebruiken!

Als student kun je straks ook instromen in een van de joint- of double degrees. Je studeert dan voor een bepaalde periode aan een van de zeven deelnemende hogescholen in Europa. Kies je voor een double degree-programma, dan ontvang je aan het eind van je studie twee diploma's, van elke deelnemende hogeschool één.

Waar kun je studeren?

Heb je er altijd al van gedroomd om te studeren aan een hogeschool in Ierland, Portugal, Hongarije, Oostenrijk, Finland of Nederland? De keuze is aan jou! Je kunt studeren aan een van de volgende topinstellingen:

Afbeelding
Run EU

Waarom zou je voor RUN-EU kiezen?

RUN-EU is een unieke kans om in contact te komen en vrienden te worden met studenten uit de hele EU en andere culturen en landen te leren kennen. Het is ook de perfecte gelegenheid om je netwerk uit te breiden met internationale contacten. Je zult snel in de praktijk ontdekken welke vaardigheden je nodig hebt om in een interculturele omgeving te kunnen werken. Dat is handig voor je toekomst, want de kans is groot dat je later met andere internationale collega's samenwerkt aan dynamische vraagstukken. Kortom: met RUN-EU vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Krijg hulp bij je voorbereiding

Of je nu een eerstejaars student, een afgestudeerde of een masterstudent bent, je kunt tijdens je hele studie deelnemen aan RUN-EU-activiteiten of -trainingen.

In sommige gevallen kun je ook studiepunten verdienen door deel te nemen aan kort- of langlopende opleidingsprogramma's of projecten die door RUN-EU worden aangeboden. En soms kun je zelfs een mobiliteitsbeurs krijgen om je deelname aan deze programma's te helpen financieren.

Meer informatie

Ga naar het International Office van onze hogeschool of naar onze website (www.run-eu.eu) voor meer informatie.