Leanne Burger

Afbeelding
Leanne Burger
“Alleen als jij volledig achter je product staat, verkoop je het met de passie die je er ook instopt.”
Leanne Burger
Center for Entrepreneurship

“Begin 2021 heb ik Yourt & more opgestart. Yourt & more biedt Jersey yoghurt specials en smoothies aan. Dit jaar mag ik voor het eerst op de badplaats van Callantsoog staan met mijn winkel. Voor mij is dit een spannende keuze. Op dit moment is het Covid-19 virus nog altijd aanwezig, waardoor er veel onzekerheid is of je wel of niet in de toeristische sector kan werken. Toch heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben begonnen aan een geweldig avontuur!

In september 2019 ben ik begonnen aan de studie AD ondernemerschap & Retail Management. Ik startte met een grote groep enthousiaste medestudenten die net als ik de droom hebben om te gaan ondernemen. Vanaf dag 1 heb ik mijn idee gedeeld met diverse docenten. Ik had er het volste vertrouwen in dat ik mijn eigen ontbijt- en lunchroom ging openen.

Halverwege het eerste jaar kwam de coronacrisis in beeld en mocht ik niet meer naar school. Helaas heeft dit er bij mij voor gezorgd dat de motivatie behoorlijk wegzakte. Eerst dacht ik een korte vakantie te krijgen van school, maar niks was minder waar. We moesten door. Alles oppakken en voorbereiden voor het tweede jaar.

Dit was voor mij de tijd om een stage te gaan zoeken. Voorheen heb ik hier nooit moeite mee gehad. Ik wist wat ik wilde en heb contact opgenomen met diverse bedrijven. Toch werd ik nergens aangenomen. Er waren teveel onzekerheden rondom het coronavirus, waardoor bedrijven het niet aandurfden om stagiaires aan te nemen. Ze waren erg bang om te moeten sluiten.

Gelukkig kreeg ik veel hulp vanuit de opleiding om toch door te zetten. De docenten zijn erg meelevend met de studenten. De docenten wisten van mijn idee om mijn eigen onderneming op te starten. Hierdoor kwam de mogelijkheid om stage te lopen in mijn eigen onderneming. Dat leek mij perfect, ik had op dat moment alleen nog geen bedrijf.

Dit was hét startschot van Yourt & more. In mijn tweede jaar van de studie ben ik stage gaan lopen in mijn eigen onderneming. Ik kreeg vanuit de opleiding een begeleider, maar ook vanuit het Center for entrepreneurship (CFE). Dit was de eerste aanraking die ik had met de community. Ik vond het super leuk om samen te kunnen werken met zoveel verschillende ondernemers. Iedereen heeft een ander bedrijf, maar toch kunnen we elkaar goed ondersteunen. Zo is de ene ondernemer verder dan de ander, maar door de brainstormsessies worden alle problemen aan het licht gebracht. Ook komt er altijd een oplossing uit. Zeker met zoveel ondernemers bij elkaar. Dit is dé reden dat ik ben aangesloten bij het CFE. Het samen zoeken naar oplossingen spreekt mij ontzettend aan. Helaas werden er tijdens mijn studiejaar, vanwege het coronavirus, weinig evenementen op locatie georganiseerd. Ik heb er wel een paar bijgewoond en hier kreeg ik veel inspiratie van.

Op het moment ben ik afgestudeerd aan NHL Stenden, maar ik maak nog altijd gebruik van het CFE. Zo volg ik de community op social media en ben ik aangesloten bij de WhatsApp groep. Zo kan ik altijd terecht als ik vragen heb. Ik heb voornamelijk gebruik gemaakt van de energie en tips van de medeondernemers. Dit hielp mij ontzettend om diverse hobbels te overwinnen. In de toekomst hoop ik nog steeds enthousiast te zijn over ondernemen. Ook hoop ik dat er tegen die tijd een tweede vestiging is geopend van Yourt & more. Ik wil ook niet te hard van stapel lopen, want: hardlopers zijn doodlopers. Ik probeer alles zo goed mogelijk uit te voeren en erachter te komen wat de goede en minder goede keuzes zijn geweest. Tot nu toe heb ik alleen maar goede keuzes gemaakt, namelijk het aangaan van het avontuur met Yourt & more.

Als ik nu naar mezelf kijk dan heb ik een ontzettend grote groei doorgemaakt. Ik was eerst erg onzeker over mijzelf. Nu voer ik gesprekken met vertegenwoordigers, leveranciers en geef ik duidelijk mijn grenzen aan.