Digitale Geletterdheid voor onderwijsprofessionals
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid-voor-onderwijsprofessionals
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid-voor-onderwijsprofessionals
Training

Digitale Geletterdheid voor onderwijsprofessionals

Vind jij het belangrijk dat leerlingen en studenten goed worden voorbereid op de gemedialiseerde samenleving? Wil jij digitale geletterdheid een plek geven in het onderwijs op jouw school?
Start in
februari & november
Locatie
Groningen
Lesdag
Maandag & Donderdag

Een inspirator zijn voor collega’s om digitale geletterdheid te verwerken in het eigen onderwijs? Dat is waar je voor gaat in de training ‘digitale geletterdheid voor onderwijsprofessionals’. 

Digitale geletterdheid bestaat uit de vier domeinen praktische ict-vaardigheden, digitale informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Deze domeinen maken onderdeel uit van de 21ste eeuwse vaardigheden en worden gezien als fundamentele vaardigheden voor zowel kinderen als volwassenen. Deze vaardigheden zijn nodig om kritisch en bewust om te gaan met de alsmaar verder medialiserende wereld en hierin actief en verantwoord te participeren. 

  • Lever een actieve bijdrage aan (het ontwikkelen van) onderwijsactiviteiten waarin het werken aan de domeinen van digitale geletterdheid is verwerkt. 

  • Voor onderwijsprofessionals in po, vo en mbo die affiniteit hebben met digitale geletterdheid en het in de school naar een hoger plan willen tillen. 

  • De inhouden zijn direct toepasbaar in je eigen school- en onderwijspraktijk. 

De training ‘digitale geletterdheid voor onderwijsprofessionals’ wordt verzorgd door ECNO NHL Stenden in samenwerking met Basicly en is erop gericht om het werken aan digitale geletterdheid in jouw school een ‘boost’ te geven. Daarnaast is er aandacht voor samenwerken met collega’s om digitale geletterdheid een stevige(re) plaats te geven in het curriculum van de school.

Verzorg jij al wel eens onderwijs in digitale geletterdheid? En vind je dit een belangrijk leergebied, maar kan het nog breder vorm krijgen bij jou op school? Dan is deze training iets voor jou. 

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
februari & november
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Maandag & Donderdag
Incompany
Nee

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie