Digitale Geletterdheid voor onderwijsprofessionals
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid-voor-onderwijsprofessionals
Afbeelding
cur-digitale-geletterdheid-voor-onderwijsprofessionals

Digitale Geletterdheid voor onderwijsprofessionals

Start in
oktober
Locatie
Groningen
Lesdag
Donderdag

Een inspirator zijn voor collega’s om digitale geletterdheid te verwerken in het eigen onderwijs? Dat is waar je voor gaat in de training ‘digitale geletterdheid voor onderwijsprofessionals’. 

Digitale geletterdheid bestaat uit de vier domeinen praktische ict-vaardigheden, digitale informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Deze domeinen maken onderdeel uit van de actuele en toekomstgerichte vaardigheden en worden gezien als fundamentele vaardigheden voor zowel kinderen als volwassenen. Deze vaardigheden zijn nodig om kritisch en bewust om te gaan met de alsmaar verder medialiserende wereld en hierin actief en verantwoord te participeren. 

  • Lever een actieve bijdrage aan (het ontwikkelen van) onderwijsactiviteiten waarin het werken aan de domeinen van digitale geletterdheid is verwerkt. 
  • Voor alle onderwijsprofessionals in po, vo en mbo die affiniteit hebben met digitale geletterdheid en het in de school naar een hoger plan willen tillen. 
  • De inhouden zijn direct toepasbaar in je eigen school- en onderwijspraktijk. 

De training ‘digitale geletterdheid voor onderwijsprofessionals’ wordt in een samenwerking tussen ECNO NHL Stenden en Hanze Pro verzorgd, waarbij partners met expertise op digitale geletterdheid worden betrokken. 
De training is erop gericht om het werken aan digitale geletterdheid in jouw school een ‘boost’ te geven. Daarnaast is er aandacht voor samenwerken met collega’s om digitale geletterdheid een stevige(re) plaats te geven in het curriculum van de school.

Verzorg jij al wel eens onderwijs in digitale geletterdheid? En vind je dit een belangrijk leergebied, maar kan het nog breder vorm krijgen bij jou op school? Dan is deze training iets voor jou. 

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
oktober
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Training
Lesdag
Donderdag
Incompany
Ja

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Meer informatie