Afbeelding
cur-fiscaal-adviseur
Afbeelding
cur-fiscaal-adviseur
Cursus

Fiscaal Adviseur

Heb je in je werk vaak te maken met belastingen en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen?
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Maandag

Is het jouw ambitie om belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf te worden? Volg dan naast je werk een opleiding tot Fiscaal Adviseur bij NHL Stenden.

  • Je ontwikkelt je verder met een post-hbo-opleiding. Dat kan naast je huidige werk.
  • Je volgt een praktijkgerichte opleiding.
  • Je krijgt les van deskundigen uit de beroepspraktijk.
  • Je lesstof speelt in op de laatste ontwikkelingen.
  • Na de opleiding ben je erkend belastingadviseur.

Wat staat je te wachten?

Na deze opleiding ben je een erkend fiscaal adviseur en kun je aan de slag gaan als belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf.

Je bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen. Denk hierbij aan het opmaken van de jaarrekening en belastingaangiften, zoals de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting.

De opleiding duurt 10 maanden. In totaal zijn er 26 lessen op maandagavond. Houd rekening met een gemiddelde studiebelasting van 15 uur per week (inclusief lesavond).

De opleiding is met name interessant voor (toekomstige) belastingadviseurs, financiële experts of medewerkers van een accountants- of administratiekantoor, bank- of verzekeringsmaatschappij. Fiscaal Adviseur is een studie op hbo-niveau. Voor de toelating gelden geen formele eisen. Enige praktijkervaring is wel wenselijk.

Kenmerken

Diploma
Diploma
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
6 - 12 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Maandag

Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van een onderneming. De opleiding Fiscaal Adviseur biedt je alle benodigde kennis. Je krijgt daarbij les van ervaren docenten die werkzaam zijn in de belastingpraktijk.

In totaal zijn er zeven modules. Elke module sluit je af met een schriftelijk examen. Als je alle examens positief hebt afgerond, ontvang je het diploma Fiscaal Adviseur.