Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

Praktische zaken

De opleiding IAG start meerdere keren per jaar bij voldoende deelnemers. Je kunt de opleiding volgen in Leeuwarden, Hilversum, Meppel of Tilburg.

 

Liever incompany?

Dat kan! Deze cursus wordt incompany aangeboden.

Startmomenten

Toelatingsassessment

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, dan kun je een toelatingsassessment doen. Je komt hiervoor in aanmerking als je werkzaam bent in een functie op hbo-niveau en in het bezit bent van:

  • Een erkend en relevant hbo- of wo-diploma zonder werkervaring;
  • Een diploma mbo-niveau 4 uit het domein Zorg en Welzijn en enkele jaren relevante werkervaring.

In het toelatingsassessment moet je aantonen dat je beschikt over denk- en werkniveau van hbo en dat je basiskennis hebt van het vakgebied ambulante gezinsbehandeling. De kosten van dit assessment bedragen €185,-.

Heb je vragen over de toelatingseisen of het toelatingsassessment? Bel of mail met het Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn van NHL Stenden: 058 251 2060, opleidingscentrumgw@nhlstenden.com.

Aanvullende eisen

Tijdens de opleiding dien je te werken met ten minste twee gezinnen waar complexe en/of meervoudige problematiek heerst. Daarnaast is het noodzakelijk dat je werkbegeleiding krijgt van een gekwalificeerde functionaris van de instelling: de werkbegeleider, praktijkbegeleider, gedragswetenschapper, behandelcoördinator of teambegeleider. Deze functionaris moet over een niveau van hbo+ of wo beschikken.

Kosten en financiering

De kosten van de opleiding IAG zijn €3610,- (prijsstijgingen voorbehouden). Dit is inclusief lesmateriaal en lunches en is vrijgesteld van BTW. Daarnaast moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer €130,- voor boeken en studiemateriaal.

Voor de financiering van de IAG opleiding zijn diverse financiële regelingen en subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Incompany

Deze opleiding wordt ook incompany aangeboden. Je kunt als welzijnsinstelling, gemeente of samenwerkingsverband het initiatief nemen om een eigen traject te organiseren. Wij kunnen dit verzorgen op locatie. Voor een incompany-opleiding gelden aangepaste prijzen. Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

Heb je interesse in een incompany-traject van de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling? Bel of mail dan met het Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn van NHL Stenden: 058 251 2060, opleidingscentrumgw@nhlstenden.com. We informeren je graag over de mogelijkheden.