Mensgericht ontwerpen voor Zorg en Welzijn
Afbeelding
mensen voor een whiteboard
Afbeelding
mensen voor een whiteboard
Cursus

Mensgericht ontwerpen voor Zorg en Welzijn

Hoe kun jij als zorg- en welzijnsprofessional effectief een ontwerpgerichte aanpak implementeren in jouw werk? Met deze cursus leer je zelf deze innovatieve aanpak toe te passen.

Start in
oktober
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Donderdag

Hoe kun je op een creatieve manier verbeteringen en innovaties in de praktijk realiseren? Ontdek in deze cursus hoe design thinking je helpt om de wensen van de doelgroep centraal te stellen en collega's te enthousiasmeren. Leer praktisch hoe zorg- en welzijnsorganisaties via een ontwerpgerichte aanpak (systeem)innovaties realiseren, zoals het aanpakken van wachtlijsten en complexe zorgvragen. Een aanpak die ook in het onderwijs van NHL Stenden wordt omarmd.

Hoewel veel zorg- en welzijnsprofessionals aangeven het een mooie aanpak te vinden, is vaak wel de vraag: hoe pak je zo’n ontwerpgerichte aanpak nu op een goede manier aan? Naast een inhoudelijke toelichting biedt deze cursus ook handvatten om het vooral zelf te gaan doen en te ervaren.

  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vijf lesdagen, verspreid over enkele maanden.
  • Je test nieuwe ideeën, stelt ze bij en ontwikkelt ze door in samenwerking met professionals en de doelgroep.
  • Je onderzoekt op een ontwerpgerichte manier en ontwikkelt met inzet van empowerment.
  • Je krijgt handvatten om het geleerde in te zetten in de praktijk.

Kenmerken

Diploma
Bewijs van deelname
Start in
oktober
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
6 - 12 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Donderdag
Incompany
Ja

Wat staat je te wachten

Ontdek de kracht van design thinking in de cursus ‘Mensgericht ontwerpen voor Zorg en Welzijn’. Je leert onderzoeken en ontwikkelen, in co-creatie met de doelgroep, voor innovatieve oplossingen en test en optimaliseert nieuwe ideeën in de praktijk. Professionals en de doelgroep hebben een actieve rol en voelen zich serieus genomen door deze empowerende aanpak. Je zult na afloop in staat zijn om innovatievraagstukken binnen jouw organisatie gestructureerd aan te pakken en als praktijkbegeleider effectief ontwerpgericht onderzoek te begeleiden. 

In samenwerking met FAITH Academy

Afbeelding
Faith