Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het primair onderwijs
Afbeelding
Header cursussen
Afbeelding
Header cursussen mobiel
Cursus

Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het primair onderwijs

Start in
september
Locatie
Leeuwarden

Je hebt een baan in het primair onderwijs, maar bent nog niet bevoegd. Het Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het primair onderwijs biedt je de mogelijkheid om in maximaal twee jaar een bevoegdheid te halen als leerkracht in het primair onderwijs. Hiervoor doe je een geschiktheidsonderzoek en krijg je een passend scholingstraject.

Wettelijke eisen zij-instromer

Om zij-instromer te worden in het primair onderwijs moet je beschikken over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voorwaarden Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het primair onderwijs

  • Je voldoet aan de wettelijke eisen.
  • Je bent als onbevoegd leerkracht in dienst bij een schoolbestuur en dus als zij-instromer werkzaam op een basisschool.
  • Je stond de afgelopen twee jaar niet ingeschreven bij een lerarenopleiding. Stond je in die periode wel als student ingeschreven, maar heb je je diploma behaald? Dan geldt deze voorwaarde niet.
  • Je hebt een geschiktheidsonderzoek afgelegd, positief afgerond en je bent in het bezit van een geldige geschiktheidsverklaring.

Studiekenmerken

Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Opleidingstype
Cursus

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.