Alexander Grunewald

Student Tourism Management

Alexander Grunewald, (22) is een Duitse derdejaars student Tourism Management. Hij woont samen met zijn vriend in het centrum van Leeuwarden. Op dit moment doet hij onderzoek naar de Oost-Europese Cultuur, maar morgen zou hij iets heel anders kunnen doen. "Ik leef van dag tot dag'."

alexander-grunewald.jpg

”Het is interessant om te leren over duurzaamheid en dit te implementeren in ons werk”

"In Duitsland werkte ik bij een marketingbureau voor toerisme. Ik was echt geïnteresseerd in het toeristische aspect van de industrie. Dus toen een vriend van mij naar de Open Dag van NHL Stenden ging, pakte hij een flyer en nam die voor mij mee naar huis. Zo is het begonnen, na het lezen van de flyer was ik meteen enthousiast en ben ik me gaan verdiepen in de opleiding."

Nederland

"De keuze om voor mijn studie naar Nederland te verhuizen was voor mij geen moeilijke beslissing. Onze culturen lijken veel op elkaar. Een paar verschillen die ik heb gemerkt zijn dat de klassen op NHL Stenden een stuk kleiner en persoonlijker zijn dan de klassen in Duitsland. Ook het contact met de docenten is informeler. In Duitsland praten we meestal niet met docenten over wat we in onze vrije tijd doen, maar hier is het heel normaal om dat wel te doen en maakt het deel uit van ons studieritme. Naast de minimale cultuurverschillen sprak de stad me erg aan. Ik heb zelf een Open Dag bezocht en ben daarna door de stad gaan wandelen. Het regende en het was behoorlijk koud, maar ik had echt het gevoel dat ik hier thuishoorde."

Lessen over duurzaamheid

"Door de verschillende projecten die we hier uitvoeren, blijft het leerproces heel dynamisch en interessant. We hebben meerdere presentaties gehad van organisaties als TUI, Schiphol Airport en McDonalds. Voor mij maken deze verschillende aspecten dit echt een geweldige cursus. Naast de presentaties leren we ook veel over duurzaamheid en zelfbewustzijn. We studeren en werken in een industrie die niet altijd als een van de meest duurzame industrieën wordt ervaren. Het is interessant om te leren over duurzaamheid en hoe we dit in ons toekomstige werk en ons persoonlijke leven kunnen implementeren."

Een dag tegelijk

"Tourism Management is een studie met een breed scala aan mogelijkheden over de hele wereld. Ik vind dit geweldig, omdat ik weet dat ik na mijn studie kan gaan en staan waar ik wil. Ik heb mijn toekomst nog niet uitgestippeld, ik zie van dag tot dag wat me aanspreekt, inspireert en motiveert. Deze opleiding geeft me de vrijheid om dat te doen, ik leef van dag tot dag"