Anne van Hoey Smith

Afbeelding
Anne van Hoey Smith
“Bij het zoeken van een stage solliciteerde ik daar waar ik een zeilboot, blauw water en een palmboom zag.”
Anne van Hoey Smith
Alumna International Tourism

Anne van Hoey Smith, oud International Tourism student, leeft wat voor velen een droom is; ze is General Manager van een guest house op de Malediven! Het strand is er wit, het water helder blauw en er zwemmen walvishaaien om de hoek.

“Studeren in het Engels, wát een goede keuze is dat geweest! Daar heb ik tijdens mijn werk in het guest house op het eiland Dhingurah natuurlijk nog altijd heel veel voordeel van. Wat mij tijdens mijn studie ook heel erg heeft geholpen, is de samenwerking met verschillende culturen in een gezamenlijke ‘vreemde’ taal. Je merkt dat Problem Based Learning en Case Based Learning niet alleen in de opleiding maar ook nu dagelijkse bezigheden zijn. Ook de in mijn studie opgedane managementvaardigheden komen mij nog altijd goed van pas. Van de constructiefase (het managen van het verschepen van containers, er is natuurlijk geen IKEA om de hoek) tot het er voor zorgen dat de voorraadboot op tijd komt met eten voor het restaurant.”

Stage Tourism Management

“Het begon allemaal bij NHL Stenden toen ik tijdens mijn studie International Tourism Management de mogelijkheid kreeg om mezelf te ontwikkelen in het buitenland. Behalve geplande studiereizen naar Frankrijk, België en Spanje ben ik in mijn derde jaar een half jaar op uitwisseling gegaan naar Argentinië. Vervolgens was er de mogelijkheid om een eigen stageplek te kiezen, waarna ik driftig op zoek ging naar iets watersportgerelateerd in het buitenland. Elk bedrijf waarbij een zeilboot, blauw water en een palmboom te zien was, heb ik een email gestuurd. Dit leidde tot een stage als Guest Relations Officer op een resort in de Malediven.”

Een enkeltje Sri Lanka

“Na het afronden van mijn stage en het schrijven van mijn scriptie in Nederland, heb ik mijn CV geupdate en een enkeltje naar Sri Lanka geboekt. Hier had ik vrij snel een baan als Guest Relations Manager voor twee boutique hotels en later als General Manager van een klein familiehotel. Binnen een jaar kreeg ik bericht vanaf de Malediven of ik wilde helpen met het opstarten van een guest house op een lokaal eiland Dhigurah. Na ongeveer een jaar in constructie en heel veel voorbereiding (verschepen van meubels uit Indonesië, keukengerei uit China, gordijnen uit Sri Lanka) hebben we eind oktober 2017 de deuren van Bliss geopend!”

Toekomstdromen

“Er zijn mensen die precies weten wat ze willen worden. Zo iemand ben ik niet. Het leek mij eerder bijvoorbeeld een geweldig plan om een zeilschool te openen in de Caribbean of ergens waar het waait en waar palmboompjes staan. Misschien trek ik, als Bliss volledig op eigen benen staat, straks langzaam mijn handen er van af, en ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging! Huidige studenten zou ik dan ook willen zeggen; stop met het zoeken naar redenen om het níet te doen. Stel dan gewoon de vraag: “Wat is het érgste dat je kan gebeuren?” en waag dan vervolgens de sprong!”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina International Tourism Management