Arjan Bruinsma

Afbeelding
ervaringsverhaal-arjan-bruinsma.jpg
“Ik wil als accountant dicht bij de ondernemer staan en meedenken over vraagstukken.”
Arjan Bruinsma
student Accountancy

Arjan is afgestudeerd aan de opleiding Accountancy. Hij had tijdens zijn afstuderen al een vervolgplan helemaal uitgestippeld.

“Ik heb mijn scriptie intern geschreven bij een adviseurs- en accountancybedrijf. Zodra ik mijn scriptie had ingeleverd moest ik nog één vak afronden en dan was ik klaar met mijn studie. In verband met Corona gebeurde dit allemaal vanuit huis. Het was wel heel uniek, om op deze manier af te studeren.”

Talenknobbel

“Voorafgaand aan de opleiding Accountancy studeerde ik bedrijfsadministratie op het mbo. Tijdens deze studie ben ik ook naar Duitsland geweest voor een talencursus. Toen kwam ik erachter dat ik toch wel een passie voor taal had. Dus maakte ik de beslissing om International Business and Management studies (IBMS) te gaan volgen. Maar vervolgens kreeg ik enkele weken voor de start van de opleiding een relatie met mijn huidige vriendin. Dit deed mij realiseren dat ik eigenlijk helemaal niet wilde reizen en dat accountancy veel beter bij mij past. Het was gewoon het vakantiegevoel wat mij aansprak. Dus ben ik uiteindelijk één dag voor de start van de opleiding nog overgestapt naar Accountancy. Een beslissing waar ik zeker geen spijt van heb, ik ben nu gewoon een accountant met een talenknobbel.”

MKB

“Het is bij accountancy zo dat je twee richtingen hebt, waarbij ik echt in de samengestelde kant zit. Dat houdt in dat je je voornamelijk op het Midden Klein Bedrijf (MKB) richt. Daarnaast heb je ook nog de controle kant, dan kom je echt in de grote organisaties terecht. Maar wat mij nou juist zo aanspreekt aan het MKB, is dat je dichter op de ondernemer staat. Je wordt betrokken bij beslissingen en spart samen over vraagstukken. Bij grote organisaties is dat toch meer gescheiden van elkaar. Daarnaast is de diversiteit bij het MKB een groot pluspunt, iedere week is anders. Dat houdt je scherp.”

Assistent-Accountant

“Na mijn studie ging ik aan de slag als assistent-accountant. Aan het eind van deze opleiding ben je namelijk nog geen accountant, daarvoor moet je nog een vervolgopleiding doen. Mijn plan is dan ook om twee tot drie jaar werkervaring op te doen en vervolgens de Accountantsopleiding met oriëntatie Accountancy-MKB bij NHL Stenden te volgen. Het wordt aangeraden om eerst werkervaring op te doen, omdat je tijdens de vervolgstudie ook bezig gaat met onderwerpen waar je ervaring voor nodig bent. Hopelijk heb ik dan over vijf jaar werkervaring én een vervolgstudie afgerond, waarna ik als een ervaren professional de financiële wereld instap.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Accountancy.