Afbeelding Barbara Bricalli

Barbara Bricalli

Student Tourism Management

Barbara Bricalli (22) studeert Tourism Management aan NHL Stenden Hogeschool. De Italiaanse zit nu in het 2e jaar van haar studie en wil graag haar ervaringen delen als student in Leeuwarden.

Afbeelding Barbara Bricalli

”Toen ik de combinatie van praktijk en theorie zag, had ik mijn keuze voor een hogeschool snel gemaakt.”

"Ik vind het Problem-Based Learning systeem erg prettig om mee te werken. Elke moduul krijg je een nieuwe klas en een nieuwe tutor. Omdat iedereen anders is en je dus constant met nieuwe mensen werkt, leer je elkaar en elkaars manier van denken te accepteren. Het kan lastig zijn om je aan te passen aan een nieuwe klas, maar dat is onderdeel van het leerproces. Het is erg fijn dat je op deze manier je studiegenoten beter leert kennen."

"Een ander belangrijk onderdeel van het studieprogramma van Tourism Management is het coaching-systeem. Dit systeem leidt soms tot hele nuttige gesprekken en zorgt er daarnaast ook voor dat je jezelf beter leert kennen. Jezelf goed kennen is een sleutel tot succes binnen een management-functie."

Leeuwarden

"Voor ik aan deze studie begon woonde ik in Washington, een enorm verschil met mijn dorp in Italië. Leeuwarden is wat dat betreft voor mij perfect: niet te groot en niet te klein. Wanneer ik door de stad loop kom ik veel mensen tegen die ik ken en zie ik veel bekende gezichten. Ik heb besloten om mijn minors ook in Leeuwarden te volgen, omdat ik al veel heb gereisd en ik veel geld bespaar door hier te blijven."

Praktijkgerichte toerisme-opleiding in het Engels

"Na mijn middelbare school wist ik nog niet wat ik wilde studeren, dus besloot ik twee jaar lang als au pair te werken. Tijdens deze periode had ik de tijd om mijn opties qua studies te overwegen. Mijn vrienden raadden me aan om naar studies in Nederland te kijken, omdat studeren hier een stuk voordeliger is dan in andere landen. Ik was geïnteresseerd in toerisme en toen ik hier Engelstalige studies voor opzocht, kwam deze opleiding van NHL Stenden naar voren. Toen ik de combinatie van praktijk en theorie zag, had ik mijn keuze voor een hogeschool snel gemaakt. Tijdens deze studie werk je niet ‘in de praktijk’, maar de cases die je krijgt zijn zo realistisch dat je je makkelijk kan indenken hoe het in de praktijk zou zijn. In Italië bieden ze deze manier van studeren niet aan."

Internationale mogelijkheden

"Mijn motto is ‘Go with the flow’. Er zijn enorm veel opties en mogelijkheden die op mijn pad komen, ik leer nu bijvoorbeeld Duits als tweede vreemde taal, dus misschien ga ik na mijn studie wel naar Duitsland! Een andere mogelijkheid is dat ik terug ga naar Italië. Ik ben geïnteresseerd in marketing, duurzaamheid en werken met kinderen. Mijn droom is dat ik deze drie interesses op een bepaalde manier kan combineren."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Tourism Management.