Bas Hesmerg

Afbeelding
ervaringsverhaal-bas-hesmerg.jpg
“Zoals Mark Rutte het volk toespreekt tijdens een persconferentie, Zo wil ik later een organisatie vertegenwoordigen”
Bas Hesmerg
student Communicatie

Bas (21) is een eerstejaars communicatiestudent. Voorafgaand aan de opleiding Communicatie studeerde hij ICT. Maar daar kwam hij er al snel achter dat zijn interesses in het communicatiegebied liggen, dus afgelopen jaar heeft hij de switch gemaakt.

“Voordat ik de opleiding Communicatie ben gestart, studeerde ik ICT. Alleen ik kwam er al vrij snel achter dat dit toch niet helemaal de kant was die ik op wilde gaan. Ik vond de lessen niet heel interessant en het werk sprak mij toch niet zo aan. Omdat communicatie letterlijk verweven zit in de naam, kregen wij ook het vak communicatie. Dit was het enige vak wat mij interesseerde, dus toen kwam ik er wel achter dat ik toch de verkeerde keuze had gemaakt. Na een jaar ICT ben ik overgestapt naar de opleiding Communicatie.”

Woordvoerder

“De communicatieopleiding is creatief heel breed. Je krijgt van alle aspecten wat mee. We hebben onder andere les in fotografie, marketing en psychologie. Het ene vak ligt mij wat beter dan het andere, wat natuurlijk logisch is. Ik heb voor mijzelf al wel een beeld wat ik in de toekomst wil doen, dit helpt mij navigeren tijdens de opleiding. Later wil ik namelijk graag woordvoerder worden binnen een bedrijf. Zoals Mark Rutte het volk toespreekt tijdens een persconferentie? Zo wil ik later een organisatie vertegenwoordigen en de identiteit van het bedrijf uitstralen. Eventueel zou ik op den duur wel een eigen bedrijfje op willen zetten, maar voor nu lijkt dit mij een mooie eerste stap aan het einde van mijn opleiding.”

Dochter Leah

“Ik heb een dochtertje van een jaar, haar naam is Leah. Van woensdagen tot en met zaterdagen is ze bij mij thuis. Af en toe is het dan wel zo dat ik lessen heb, maar tot nu toe weet ik dit altijd nog goed te combineren. Ze gaat naar de crèche en mijn ouders passen gelukkig ook op, waardoor ik zonder problemen mijn studie kan voortzetten. Tijdens Corona, toen de crèche dicht was en ik thuis lessen volgde, waren we gewoon samen thuis. Dit ging verassend goed, ze is al heel zelfstandig. Geef haar wat speelgoed en zet de televisie aan, dan is ze zo een paar uur zoet. Ik heb zelfs al een keer een toets gemaakt terwijl ze naast mij zat te spelen.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Communicatie.