Carin Huurnink

Afbeelding
ervaringsverhaal-carin-huurnink.jpg
“Ik mocht het pad gaan uitstippelen om mijn droombaan te krijgen. Dat deed ik!”
Carin Huurnink
Alumna Communication and Multimedia Design

Carin Huurnink, oud Communication Multimedia Design (CMD) student en later docent aan dezelfde opleiding, stelde zich tijdens haar studie een doel. Namelijk om binnen tien jaar te werken bij Blizzard, bekend van World of Warcraft. En dat is gelukt!

“Wat doe jij hier eigenlijk?” Het waren de confronterende woorden van de studiecoach van Carin Huurnink, toen nog verse student Communication and Multimedia Design (CMD). Samen zochten ze naar het langetermijndoel voor Carin en een reden om wél op te komen dagen bij de studieactiviteiten. Ze stelde een ambitieus doel: over tien jaar bij Blizzard werken. Januari 2019 vertrok ze naar Los Angeles om te beginnen aan haar droombaan!

Uit de comfortzone

Carin: “Voor ik met CMD begon, tekende ik veel. Vaak ook in de unieke fantasy-stijl van de spellen van Blizzard. Tijdens de studie ontdekte ik dat animeren in 3D mij erg goed lag, ik vond het geweldig om leven te blazen in de statische 3D modellen. Een docent merkte dit op en betrok mij bij verschillende projecten van lokale gamebedrijven. Die uitdagingen ben ik steeds meteen aangegaan en direct na mijn studie kwam er een nieuwe uitdaging bij: hij vroeg me om les te komen geven bij CMD. Ik zei ‘ja’ maar vond het doodeng. Ik was net afgestudeerd! Wat kon ik de studenten nou leren? Maar toen ik eenmaal voor de klas stond ging het eigenlijk vanzelf en kon ik mijn opgedane kennis uit de praktijk delen met de studenten.”

Stippel het pad naar je uiteindelijke doel uit

“Ik werkte toen ook bij het Leeuwarder gamebedrijf Grendel Games. Hier kreeg ik veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Toen ik mijn doel om bij Blizzard te werken deelde, was ik bang dat ze terughoudend zouden zijn. Maar het werd juist met open armen ontvangen. Ik mocht het pad gaan uitstippelen om mijn droombaan te krijgen. Dat deed ik! Ik verzon en animeerde een uniek fantasiewezen in de stijl van World of Warcraft, volgde meerdere online animatie-cursussen, regelde een bedrijfsbezoek bij Blizzard, bezocht de Game Developers Conference in San Francisco, ging freelancen voor verschillende game-developers en nog veel meer. Ik stelde subdoelen voor mezelf, verdiepte me in het bedrijf en daagde mezelf uit nieuwe dingen te blijven leren. Hard werken dus!”

Een krachtig netwerk

“Het netwerk dat ik gaandeweg heb opgebouwd heeft me gigantisch geholpen. Bij mijn eerste vier sollicitaties was het niet meteen raak. Maar toen ze begin dit jaar een animator zochten voor een nog te ontwikkelen game voor mobiele devices, viel alles op zijn plaats. Zowel de stijl als het platform vielen precies in mijn straatje en was in lijn met mijn werkervaring. Ik had ondertussen feedback ontvangen op mijn ontworpen fantasiewezen en kende mensen die direct betrokken waren bij de nieuwe game. De eerste stap was een pittige animatieopdracht. Toen ik een maand later op gesprek mocht komen voelde ik me meteen thuis. Embrace your inner geek is een van de uitgangspunten van het bedrijf; zo heb ik tijdens een van de sollicitatiegesprekken een uitvoerige discussie over Star Trek gevoerd. Uiteindelijk kwam het verlossende woord: ik werd de nieuwe animator bij Blizzard!”

De juiste mindset

“De weg naar mijn droombaan is zeker niet zonder falen, grote teleurstellingen en keihard werken geweest. Maar dankzij de mindset die ik tijdens de studie, en zeker ook in mijn laatste vijf jaar als docent, heb gevormd is het me toch gelukt. Een mindset van doelen stellen, evalueren, altijd blijven leren en vooral nooit opgeven. Ik ben hier de opleiding CMD ontzettend dankbaar voor!”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Communication and Multimedia Design.