Chantal Rotman

Afbeelding
Chantal
“De opleiding Logistics Management is meer dan alleen transport.”
Chantal Rotman
Student Logistics Management

Chantal Rotman (20) heeft haar interesse voor supply chains gebruikt om de studie te vinden die bij haar past. Inmiddels zit zij in het tweede jaar van de opleiding Logistics Management en heeft ze een helder beeld voor haar toekomstplannen. 

Van de universiteit naar het hbo 

“Voordat ik aan deze hbo-opleiding begon, heb ik eerst een tijdje bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit. Ik weet nog goed dat ik het vak supply chains volgde en wist direct: hier wil ik verder mee. Ondertussen voelde ik steeds meer dat de universiteit niet bij mij paste. Ik miste het praktische gedeelte ontzettend. Ik ben toen gaan kijken naar een hbo-opleiding die raakvlakken had met supply chains en kwam uit bij de opleiding Logistics Management. Ik besloot de stap te zetten en inmiddels zit ik alweer in mijn tweede jaar. Tijdens deze opleiding heb ik het echt naar mij zin, doordat ik veel praktijkervaring op doe. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat er meer begeleiding is en dat vind ik echt prettig.” 

Meer dan transport 

“Veel mensen denken bij de opleiding Logistics Management direct aan transport. Ik snap de associatie goed, maar de opleiding is meer dan alleen transport. Je gaat echt de diepte in en duikt in de processen van een bedrijf. Op dit moment zijn we bezig met een project voor Apex, dit is een groothandel in gereedschap. Hierbij ligt de focus op het coördineren van de processen in het warenhuis. Door te kijken naar welke processen beter en sneller kunnen, kan het bedrijf duurzamer werken. Als student merk ik in verschillende projecten dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor diverse bedrijven. Het is dan ook fijn om hier meer over te leren. Naast het verduurzamen van processen vind ik de kant van het optimaliseren het allerleukst.” 

Engelse voertaal 

“Deze opleiding volg ik niet in het Nederlands, maar in het Engels. Aan het begin was dit flink schakelen. Ik vond het echt spannend om Engels te praten met de leraren en medestudenten. Gelukkig raak je hier heel snel aan gewend. Ik ben er nu zelfs blij mee. Door samen te werken met studenten met verschillende cultuurachtergronden word je klaargestoomd voor het internationale werkveld. Af en toe vind ik het nog wel lastig om te communiceren in het Engels. Gelukkig staan de docenten ervoor open om dan even naar het Nederlands te schakelen. Bij het maken van toetsen mag je ook een woordenboek gebruiken. Hierdoor is de Engelse voertaal geen struikelblok, maar opent het juist deuren voor mij.” 

Toekomst 

“Wanneer ik mijn diploma hebt behaald, wil ik het liefst aan de slag als consultant voor een bedrijf. Het lijkt me superleuk om mij te focussen op het optimaliseren van processen. Daarnaast zou ik graag willen starten met het Lean traject. Tijdens dit traject staat de klant centraal en wordt er gekeken naar de processen die voor hen verbeterd kunnen worden. Op deze manier blijft de klant tevreden en creëer je een duurzame relatie. Deze wisselwerking lijkt mij ontzettend interessant.” 

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Logistics Management