Claire Mulder

Afbeelding
Claire Mulder
“De open dag geeft je de mogelijkheid om verschillende studies goed met elkaar te vergelijken.”
Claire Mulder
student European studies

Claire Mulder (21) besloot na haar tussenjaar in Frankrijk de Franse croissants in te ruilen voor Fries suikerbrood.  

Van Nederland naar Frankrijk  

“De keerzijde van veel dingen leuk vinden, is dat je soms moeilijk een beslissing kan maken. Helemaal als het gaat om je studiekeuze. Want ja, hoe weet je dan dat je het juiste doet? Toen ik op de middelbare school zat, liep ik hier erg tegen aan. Tijdens het oriënteren voor mijn vervolgstudie zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik had ook gesprekken met mijn decaan, maar alsnog twijfelde ik heel erg. Eén ding wat ik wel zeker wist? Ik wilde naar Frankrijk om de taal te leren. Dus nadat ik mijn examens had gemaakt en hoorde dat ik geslaagd was, vertrok ik naar Frankrijk.”  

Eén groot vraagteken  

“Ik heb een te gekke tijd gehad in Frankrijk en onwijs veel over mijzelf geleerd. Ik ben in die tijd zo zelfstandig geworden. Ik moest ineens zelf alle keuzes maken over hoe ik mijn leven wilde leven. Maar tegen het einde van mijn tussenjaar begon er toch wat te kriebelen. Ik kreeg het gevoel dat ik echt klaar was voor het studentenleven. Ik nam afscheid van mijn vrienden uit Frankrijk, pakte mijn spullen en keerde terug naar Nederland. Welke studie het nu precies moest worden, was nog steeds één groot vraagteken voor mij. En weer leek alles mij ‘op zich wel leuk’. Totdat mijn beste vriend tegen mij zei: “Die opleiding die ik nu doe, dat is écht wat voor jou.” En dat maakte mij wel erg nieuwsgierig. ”  

Proef studeren  

“Ik besloot om een dag te gaan proef studeren bij de opleiding European studies. En direct vanaf minuut 1 voelde het goed. Ik zag hoe leuk de studenten onderling met elkaar omgingen. En het viel me op dat er ook veel Internationale studenten op school rondliepen. Dat vond ik wel erg interessant. Ik hou van verschillende culturen, dus ik deins ook niet terug om dan even een praatje te maken. Ook merkte ik tijdens die dag dat het contact met de docenten anders verliep dan op de middelbare school. Het contact tussen de docenten en leerlingen ligt echt op één lijn. Iedereen is gelijk. Daardoor heb ik het gevoel dat er geen drempel is waar ik overheen moet stappen als ik hulp nodig heb.” 

Het gevoel van thuiskomen  

“Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en kan ik wel zeggen dat de school voor mij een soort tweede thuis is geworden. Je kunt hier veel gezellige zithoekjes vinden. En ik plof daarom ook regelmatig neer op de chille banken. Ik ben hier sowieso in mijn vrije tijd regelmatig te vinden. Ik zit namelijk ook bij het studiegenootschap van de opleiding en ik help soms ook mee tijdens de open dagen. Toen ik zelf op zoek was naar mijn studie, heb ik niet een open dag van NHL Stenden bezocht. Iets wat ik achteraf juist wél had willen doen. Want nu zie ik vanaf de andere kant ook hoe fijn zo’n dag is. Het zorgt er echt voor dat je een goede sfeerimpressie krijgt. En je bent tegelijkertijd ook in de gelegenheid om zowel docenten als studenten van verschillende opleidingen te spreken. Best handig als je het nog moeilijk vindt om een keuze te maken.”

Afbeelding
sfeer-locatie-leeuwarden-ingang-rengerslaan-10

Open Dag

“Mocht je nog twijfelen over je studiekeuze en wil je het echt zeker weten? Ga dan naar de open dag en neem deel aan het proef studeren! Zo krijg je een beeld van de sfeer op school én weet je hoe het voelt om student bij ons te zijn.”