European Studies
Thorbecke Academie
Afbeelding
European Studies
Afbeelding
European Studies

European Studies

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Denk jij verder dan de grenzen van Nederland en spreek je je talen? Dan is hbo-opleiding European Studies de opleiding voor jou. Van Europese Unie tot Europees beleid en van diplomatiek tot interculturele communicatie; jij duikt graag in actuele vraagstukken. Het komt allemaal aan bod tijdens de opleiding European Studies.

In de praktijk

Bij European Studies duik je gelijk de praktijk in en werk je aan opdrachten en projecten. Denk aan projecten die je uitvoert voor organisaties, ook op Europees niveau. Het is pas echt gaaf als je ziet hoe de theoretische kennis tot leven komt in echte situaties. Je werkt veel in teams en leert zo goed samenwerken, plannen en communiceren.

Topdocenten

Bij European Studies krijg je les van een team van betrokken en internationale docenten. Sommigen hebben zelf gewerkt bij Europese instellingen, anderen hebben ervaring in de wetenschap of het openbaar bestuur. Je wordt ook intensief begeleid door ervaren taaldocenten.

Daarom hbo European Studies:

  • De opleiding European Studies van NHL Stenden is de beste opleiding in haar soort volgens de Keuzegids Hbo 2024
  • Praktijkgerichte studie die inspeelt op de actualiteit.Je studeert aan een internationaal/Europees georiënteerde opleiding die Engelstalig is
  • Je voert opdrachten uit voor diverse (Europese) organisaties
  • Je studeert tenminste een half jaar in het buitenland en gaat op Brusselreis
  • Je krijgt les van een internationaal, vakkundig en betrokken docententeam
  • Onderdeel van de Thorbecke Academie. Deze opleidingen staan hoog aangeschreven op alle bestuurlijke niveaus

Studiekenmerken European Studies

European Studies is een internationaal georiënteerde opleiding. Je kunt starten met de 4-jarige opleiding in februari of september.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding European Studies?

European Studies studeren aan de Thorbecke Academie van NHL Stenden  betekent dat je leert over Europese onderwerpen en verschillende talen leert spreken. De behoefte aan mensen met brede Europese kennis, een groot cultureel bewustzijn en kennis van verschillende talen neemt toe. Binnen nationale én internationale organisaties. European Studies is dan ook een Engelstalige opleiding. Bij hbo European Studies leer je over Europa, Europees beleid, de Europese Unie, internationale oriëntatie, praktijkoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij: van Europees recht, governance, economie, openbaar bestuur tot communiceren in een vreemde taal en rekening houden met andere culturen.

European Studies hbo is een internationaal georiënteerde opleiding. Daarom ga je tijdens je studie naar het buitenland om te studeren of stage te lopen, of zelfs allebei. In je tweede jaar nemen we je mee op excursie naar Brussel. Met alle kennis en praktijkervaring ben jij optimaal voorbereid om Europese en internationale vraagstukken effectief aan te pakken. Of je dat nu doet in een functie op lokaal, regionaal, nationaal of Europees niveau; jij levert je bijdrage aan een Europa.

Wil je alvast een beeld krijgen van de opleiding? Volg ons dan op Instagram of lees ervaringsverhalen van onze studenten!

Thorbecke Academie 

Studeer je European Studies, dan studeer je aan de Thorbecke Academie, onderdeel van NHL Stenden Hogeschool. Het is het eerste instituut dat opleidingen aanbiedt in overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven. Bij de Thorbecke kom je in een community terecht van maatschappelijk betrokken studenten en docenten en er hangt een persoonlijke sfeer. Je kunt bij ons terecht voor de studies Bestuurskunde, European Studies, HBO-Rechten of Integrale Veiligheidskunde. Na het afstuderen belanden veel oud-studenten in mooie banen, zoals beleidsadviseur, veiligheidscoördinator, juridisch adviseur of politicus. Meer weten? Check de website van de Thorbecke Academie!

Afbeelding
Jacco Scheel European Studies
“Het is gaaf wanneer iedereen over z'n eigen land, tradities en gewoonten vertelt!”
Jacco Scheel
Student European Studies

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!