European Studies
Thorbecke Academie
Afbeelding
ba-european-studies-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-european-studies-vt-lwd.jpg

European Studies

Wil jij kennis over Europa, Europees beleid en de Europese Unie opdoen? Wil je praktische vaardigheden leren én een brug slaan tussen theorie en praktijk? Dan is European Studies jouw studie!

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Denk jij verder dan de grenzen van Nederland en spreek je je talen? Dan is hbo European Studies de opleiding voor jou. Van Europese Unie tot Europees beleid en van diplomatiek tot internationale handel; jij duikt graag in actuele vraagstukken. Het komt allemaal aan bod tijdens de hbo European Studies.

In de praktijk

Bij European Studies werk je aan praktijkopdrachten en projecten. Dit zijn real-life projecten die je in opdracht van (Europese) organisaties uitvoert. Wanneer je de theorie in de praktijk toepast, gaat het vaak pas echt leven. Je werkt veel in projectteams en leert daardoor samenwerken, plannen en goed communiceren.

Topdocenten

Als je European Studies gaat studeren krijg je les van een betrokken en internationaal docententeam. Je krijgt bijvoorbeeld college van docenten met ervaring bij Europese instellingen, in de wetenschap en het openbaar bestuur. Bovendien krijg je intensieve begeleiding van ervaren taaldocenten.

Daarom hbo European Studies:

  • De opleiding European Studies van NHL Stenden is de beste opleiding in haar soort volgens de Keuzegids Hbo 2024

  • Praktijkgerichte studie die inspeelt op de actualiteit.
  • Je studeert aan een internationaal/Europees georiënteerde opleiding die Engelstalig is
  • Je voert opdrachten uit voor diverse (Europese) organisaties.
  • Je studeert tenminste een half jaar in het buitenland en gaat op Brusselreis.
  • Je krijgt les van een internationaal, vakkundig en betrokken docententeam.
  • Onderdeel van de Thorbecke Academie. Deze opleidingen staan hoog aangeschreven op alle bestuurlijke niveaus.
Afbeelding
Studenten

Proefstuderen

7 december 2023, 09.00 - 16.00 uur

Meer info

Studiekenmerken European Studies

European Studies is een internationaal georiënteerde opleiding. Je kunt starten met de 4-jarige opleiding in februari of september.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding European Studies?

De behoefte aan mensen met brede Europese kennis, een groot cultureel bewustzijn en kennis van verschillende talen neemt toe. Binnen nationale én internationale organisaties. European Studies is dan ook een Engelstalige opleiding. Bij hbo European Studies leer je over Europa, Europees beleid, de Europese Unie, internationale oriëntatie, praktijkoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij: van Europees recht, governance, economie, openbaar bestuur tot communiceren in een vreemde taal en rekening houden met andere culturen.

European Studies hbo is een internationaal georiënteerde opleiding. Daarom ga je tijdens je studie naar het buitenland om te studeren of stage te lopen, of zelfs allebei. Met alle kennis en praktijkervaring ben jij optimaal voorbereid om Europese en internationale vraagstukken effectief aan te pakken. Of je dat nu doet in een functie op lokaal, regionaal, nationaal of Europees niveau; jij levert je bijdrage aan een Europa.

Wil je alvast een beeld krijgen van de opleiding? Volg ons dan op Instagram of lees ervaringsverhalen van onze studenten!

Thorbecke Academie 

Als student European Studies studeer je aan de Thorbecke Academie. De Thorbecke Academie is het eerste instituut dat opleidingen aanbood op het gebied van overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen. De Thorbecke Academie is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool en bestaat inmiddels ruim 30 jaar! Studenten van de academie zijn erg betrokken. Oudstudenten hebben mooie carrières en zijn onder andere werkzaam als beleidsadviseur, veiligheidscoördinator, juridisch adviseur of politicus. De sfeer op de Thorbecke Academie wordt door de studenten als zeer prettig ervaren.

Wil je meer weten over studeren aan de Thorbecke Academie? Bekijk de website.

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Het lijkt me heel leuk om uiteindelijk in Brussel als beleidsmedewerker aan de slag te gaan”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Lars Berndt
Student European Studies

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Gerelateerde opleiding(en)