Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg
Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg

HBO-Rechten

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Laws

Als hbo-jurist zoek jij uit wat het geldend recht is en hoe dit toegepast moet worden in verschillende situaties. Je houdt van puzzelen, bent nauwkeurig en zoekt naar slimme en praktische oplossingen om conflicten te voorkomen.

Bij HBO-Rechten kies je niet zomaar voor een studie, maar voor toegepast recht. Je wilt niet alleen mensen wijzen op hun rechten, maar ze daadwerkelijk helpen. Je bent een probleemoplosser die het recht gebruikt als krachtig middel om het beste resultaat te behalen. Met jouw zorgvuldigheid, kritische blik en inventiviteit geef je kleur aan de wet- en regelgeving, ook al staat alles zwart op wit in het wetboek. Na het afronden van deze opleiding kun je niet alleen wetten interpreteren, maar weet je ze ook toe te passen in de praktijk.

Veelzijdige professional

Als veelzijdige professional in spe, speel jij een belangrijke rol in het ordenen van onze complexe en altijd veranderende samenleving. Bij HBO-Rechten leer je niet alleen over juridische aspecten, maar ook over ethiek, management en economie, zodat je altijd de context begrijpt van elk juridisch vraagstuk. Als hbo-jurist ben je breed inzetbaar en kun je advies geven aan bedrijven over vergunningen, nieuwe wetgeving en privacyregels. Jouw kennis reikt verder dan alleen de rechtbank; je wordt opgeleid om maatschappelijke en juridische vraagstukken te begrijpen en de wetgeving effectief te interpreteren en toe te passen in de praktijk.

Daarom HBO-Rechten:

  • Je doet veel praktijkopdrachten en doet vele excursies
  • Je krijgt les van academisch geschoolde topdocenten met uitgebreide praktijkervaring
  • Je krijgt goede persoonlijke begeleiding van betrokken docenten
  • Je wordt onderdeel van de Thorbecke Academie. Onze opleidingen staan hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen
  • Na afloop ben je breed inzetbaar in de traditionele juridische sectoren én het bedrijfsleven.
  • Je hebt de mogelijkheid om via een premaster door te stromen naar een master aan de Rijksuniversiteit Groningen
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag
Diploma
Bachelor of Laws
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding HBO-Rechten?

Bij HBO-Rechten krijg je een mix van praktijkgerichte onderwijsvormen. In het eerste en tweede jaar duik je meteen in juridische ateliers, waar je samen met professionals uit het werkveld aan echte juridische opdrachten werkt. Deze opdrachten zijn altijd actueel omdat we nauw samenwerken met experts uit zowel de publieke als private sector. Je krijgt les van docenten die niet alleen ervaring hebben in het onderwijs, maar ook in de echte juridische wereld.

Naast groepsopdrachten volg je individuele vakken om je kennis te testen. En natuurlijk besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van je communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil je meer zien van de opleiding HBO-Rechten? Neem dan ook een kijkje op ons Instagram of LinkedIn account!

Thorbecke Academie 

Studeer je HBO-Rechten, dan studeer je aan de Thorbecke Academie, onderdeel van NHL Stenden Hogeschool. Het is het eerste instituut dat opleidingen aanbiedt in overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven. Bij de Thorbecke kom je in een community terecht van maatschappelijk betrokken studenten en docenten en er hangt een persoonlijke sfeer. Je kunt bij ons terecht voor de studies Bestuurskunde, European Studies, HBO-Rechten of Integrale Veiligheidskunde. Na het afstuderen belanden veel oud-studenten in mooie banen, zoals beleidsadviseur, veiligheidscoördinator, juridisch adviseur of politicus. Meer weten? Check de website van de Thorbecke Academie!

Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
“In Valencia gebruiken ze helemaal geen boeken, daar moest ik wel even aan wennen.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
Jantina Kooistra
Student HBO-Rechten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!