Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg
Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg

HBO-Rechten

Los jij graag maatschappelijke problemen op door de wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren? Ben je zorgvuldig en houd je ervan om dingen uit te zoeken?

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Laws

De bacheloropleiding HBO-Rechten is dan voor jou een goede keuze. Als hbo-jurist zoek jij uit wat het geldend recht is en hoe dit toegepast moet worden in bepaalde situaties. Je hebt oog voor detail, vind het een uitdaging om zaken uit te pluizen en zoekt naar praktische oplossingen om conflicten te voorkomen.

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2021 en 2020.
  • Veel praktijkopdrachten en excursies.
  • Academisch geschoolde topdocenten met uitgebreide praktijkervaring.
  • Goede persoonlijke begeleiding van betrokken docenten.
  • Na afloop ben je breed inzetbaar in de traditionele juridische sectoren én het bedrijfsleven.​
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Het recht speelt een belangrijke rol bij het ordenen van de maatschappij. Die is complex en verandert continu. Voor burger, bedrijf of overheid is het van groot belang om te weten wat de wetgeving precies betekent. Als je kiest voor de bacheloropleiding HBO-Rechten, word je opgeleid tot een breed inzetbare, praktijkgerichte juridische professional. Dat is belangrijk, want als hbo-jurist moet je het hele werkveld kunnen overzien. Zo adviseer je bijvoorbeeld bedrijven over vergunningen, zorg je dat deze voldoen aan nieuwe wetgeving en heb je toepasbare kennis over privacywetgeving. Juridische vraagstukken zijn overal en gaan ver voorbij de muren van de rechtbank. Juist daarom groeit de vraag naar praktijkgerichte juristen die kunnen optreden als adviseur voor maatschappelijke, juridische vraagstukken en die de wet- en regelgeving op de juiste manier kunnen interpreteren en vertalen naar de praktijk.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Laws
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
“In Valencia gebruiken ze helemaal geen boeken, daar moest ik wel even aan wennen.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
Jantina Kooistra
Student HBO-Rechten