Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg
Afbeelding
a-hbo-rechten-vt-lwd.jpg

HBO-Rechten

Los jij graag maatschappelijke problemen op door de wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren? Ben je zorgvuldig en houd je ervan om dingen uit te zoeken? Kies voor hbo Rechten.

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Laws

Als hbo-jurist zoek jij uit wat het geldend recht is en hoe dit toegepast moet worden in bepaalde situaties. Je hebt oog voor detail, vind het een uitdaging om zaken uit te pluizen en zoekt naar praktische oplossingen om conflicten te voorkomen.

Over jou

Je kiest niet zomaar voor de studie HBO-Rechten. Je kiest bewust voor toegepast recht. Je wilt iets betekenen voor een ander. Niet alleen door hem of haar te wijzen op z’n rechten, maar letterlijk door recht te doen áán iemand. Jij gaat graag op zoek naar praktische oplossingen, waarbij je het recht inzet als krachtig middel om het beste resultaat te behalen. Je bent zorgvuldig, kritisch, maar vooral inventief. Daarnaast heb je een uitstekend taalgevoel en weet je op verschillende niveaus te communiceren. Ondanks het feit dat wet- en regelgeving zwart op wit in het wetboek staat, weet jij met jouw professionele aanpak kleur te geven aan het recht. Na het afronden van hbo Rechten kun je wet- en regelgeving op de juiste manier interpreteren, maar belangrijker nog: je weet het ook daadwerkelijk toe te passen. Het curriculum van HBO-Rechten bevat naast juridische modules ook modules als ethiek, organisatie & management en bedrijfseconomie, zodat je altijd perspectief hebt op de context van het juridisch vraagstuk.

Veelzijdige professional

Het recht speelt een belangrijke rol bij het ordenen van de maatschappij. Die is complex en verandert continu. Voor burger, bedrijf of overheid is het van groot belang om te weten wat de wetgeving precies betekent. Als je kiest voor de bacheloropleiding hbo Rechten, word je opgeleid tot een breed inzetbare, praktijkgerichte juridische professional. Dat is belangrijk, want als hbo-jurist moet je het hele werkveld kunnen overzien. Zo adviseer je bijvoorbeeld bedrijven over vergunningen, zorg je dat deze voldoen aan nieuwe wetgeving en heb je toepasbare kennis over privacywetgeving. Juridische vraagstukken zijn overal en gaan ver voorbij de muren van de rechtbank. Juist daarom groeit de vraag naar praktijkgerichte juristen die kunnen optreden als adviseur voor maatschappelijke, juridische vraagstukken en die de wet- en regelgeving op de juiste manier kunnen interpreteren en vertalen naar de praktijk.

Daarom HBO-Rechten:

  • Veel praktijkopdrachten en excursies.
  • Academisch geschoolde topdocenten met uitgebreide praktijkervaring.
  • Goede persoonlijke begeleiding van betrokken docenten.
  • Onderdeel van de Thorbecke Academie. Onze opleidingen staan hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen.
  • Na afloop ben je breed inzetbaar in de traditionele juridische sectoren én het bedrijfsleven.​
  • Je hebt de mogelijkheid om via een premaster door te stromen naar een master aan de Rijksuniversiteit Groningen
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

9 maart 2024, 10.00 - eindtijd: zie programma

Open Dag
Diploma
Bachelor of Laws
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding HBO Rechten?

De opleiding HBO Rechten is een mix van praktijkgerichte onderwijsvormen. Gedurende het eerste en tweede studiejaar werk je in juridische ateliers, samen met betrokkenen uit het werkveld aan actuele, echte opdrachten. Deze opdrachten bij HBO Rechten zijn iedere keer actueel doordat we nauw samenwerken met juridische professionals uit het werkveld, zowel publiek als privaat. Daarnaast heb je te maken met docenten die ervaring hebben in het onderwijs én de juridische praktijk. Naast de praktijkopdrachten in groepsverband, volg je ook kennisvakken die individueel worden getoetst. Natuurlijk wordt tijdens de opleiding HBO Rechten ook veel aandacht besteed aan een zorgvuldige uitdrukkingsvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk.

Wil je meer zien van de opleiding HBO Rechten? Neem dan ook een kijkje op ons Instagram of LinkedIn account! 

Thorbecke Academie 

Als student HBO-Rechten studeer je aan de Thorbecke Academie. De Thorbecke Academie is het eerste instituut dat opleidingen aanbood op het gebied van overheidsmanagement en staat hoog aangeschreven in bestuurlijke kringen. De Thorbecke Academie is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool en bestaat inmiddels ruim 30 jaar! Studenten van de academie zijn erg betrokken. Oudstudenten hebben mooie carrières en zijn onder andere werkzaam als beleidsadviseur, veiligheidscoördinator, juridisch adviseur of politicus. De sfeer op de Thorbecke Academie wordt door de studenten als zeer prettig ervaren.

Wil je meer weten over studeren aan de Thorbecke Academie? Bekijk de website.

Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
“In Valencia gebruiken ze helemaal geen boeken, daar moest ik wel even aan wennen.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-jantina-kooistra.jpg
Jantina Kooistra
Student HBO-Rechten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!