Danny de Wit

Afbeelding
Danny
“Ik bouw een fantastisch CV op met kennis én praktijkervaring”
Danny de Wit
student Social Work

Danny de Wit (23) combineert zijn opleiding Social Work met een baan als woonbegeleider in het weekend. Interessante kennis die hij in de les opdoet, gebruikt hij direct in de praktijk. De perfecte combinatie van theorie en praktijk. "Ik kan meteen checken of een aanpak voor mij werkt."

Weekendcontract

"Met mijn mbo-diploma Maatschappelijke Zorg op zak kon ik drie jaar geleden aan de slag als persoonlijk begeleider. Ik heb bewust gekozen voor een weekendcontract zodat ik verder kon studeren. Voor mij was vanaf het begin duidelijk dat ik iets met mensen met een hulpvraag wilde doen. Maar welke doelgroep precies? Geen idee. De opleiding Social Work sluit daar perfect op aan. Ik ontdek uiteenlopende doelgroepen en maak kennis met social work in de breedste zin van het woord."

Theorie en praktijk

"Het voordeel is dat ik de theorie die ik op school leer direct kan toepassen in mijn baan. Ik werk bij een zorgorganisatie met verschillende locaties door heel Nederland. Het is ieder weekend een verrassing met welke doelgroep ik werk. Dat kunnen kinderen zijn met gedragsproblemen, maar ook verslaafden of ouderen. Op die manier werk ik met heel uiteenlopende doelgroepen en pas ik mijn kennis uit de opleiding direct toe in het werkveld."

Atelier Studiesucces en Studentwelzijn

"In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij het atelier Studiesucces en Studentwelzijn. Dit is een hulploket binnen de schoolmuren van NHL Stenden, waar studenten terecht kunnen met vragen of problemen. Ik vond het fantastisch om medestudenten te helpen. Doordat het leeftijdsverschil nihil is, is dit een zeer laagdrempelige manier om hulp te zoeken. Een absoluut succesverhaal."

Nog lang niet uitgestudeerd

"Ik zit nu in het derde jaar en één ding weet ik inmiddels zeker: ik ben nog lang niet uitgestudeerd. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik heb stiekem al even gekeken naar de master Social Work bij NHL Stenden, die perfect aansluit op mijn huidige opleiding. Maar er zijn nog zo veel andere studies die me gaaf lijken. Daarnaast wil ik blijven werken in de praktijk. Zo heb ik straks een prachtig CV opgebouwd met kennis én praktijkervaring."

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina voltijd bachelor Social Work.