Daphne Roos

Afbeelding
Daphne Roos
“Ik snap nu waarom we bij Amaryllis doen wat we doen”
Daphne Roos
student Master Social Work

Met haar Social Work-diploma op zak stoomde Daphne Roos (26) in één keer door naar de voltijd masteropleiding. Een studie die ze combineert met haar kersverse baan als jongerenwerker. Waar in de bachelor de focus lag op de uitvoering, ontdekt ze in de master de beleidsmatige kant van haar werk. “Nu snap ik waarom we doen wat we doen.”

Geluksvogel

"In de zomer van 2021 stond ik trots met mijn hbo-diploma Social Work in handen. Ik voelde me een enorme geluksvogel, want na mijn afstudeerstage bij welzijnsorganisatie Amaryllis kreeg ik daar gelijk een baan als jongerenwerker aangeboden. Met een contract van 23 uur bleef er nog ruimte over om verder te studeren. De master Social Work sluit perfect aan op mijn bachelor, dus ik heb geen moment getwijfeld."

Totaalplaatje

"Waar ik in de bachelor vooral bezig was met de uitvoering, richt ik me in de master veel meer op de beleidsmatige kant van mijn werk. Ik vind het enorm interessant om te zien hoe systemen werken binnen onze organisatie en welke belangen er vanuit de politiek bij komen kijken. Ik ontdek het totaalplaatje, waarbij het de kunst is om alle belangen zo goed mogelijk te behartigen."

Zwart-wit

"De complexiteit van grote maatschappelijke vraagstukken intrigeert me. Er zijn zo veel verschillende theorieën waar ik me in wil verdiepen. Regelmatig krijgen we gastlessen van sprekers die zeer uiteenlopende visies met ons delen. Uiteindelijk is het aan mij om daar mijn eigen weg in te vinden. Al die nieuwe kennis neem ik mee in de praktijk. Ik weet nu dat ons werk niet zo zwart-wit is; er is geen goed of fout. Het gaat vooral om maatwerk."

Perfecte combi

"Voor mijn master thesis richt ik me op een verandervraagstuk binnen Amaryllis. In mijn geval is dat de vraag of we in de toekomst als jongerenwerkers meer online aanwezig moeten zijn. Tijdens de coronapandemie hebben we online ons gezicht laten zien. Ik denk dat er meer te halen is wanneer we als jongerenwerkers online nog sterker acteren. In deze opdracht combineer ik mijn passie voor de praktijk met mijn nieuw verworven kennis. De perfecte combinatie!"

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina voltijd master Social Work.