Afbeelding
master socialwork
Afbeelding
master socialwork

Social Work (Master)

Wil je jezelf ontwikkelen tot een stevige professional die mensen verbindt om te werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken?

Variaties op deze studie
Studieduur
1 jaar
Start in
september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Master

Zie jij kansen om het sociaal domein beter en toekomstbestendiger maker? Dan is de master Social Work dé studie voor jou. In een jaar tijd word jij een expert die ontwikkelingen echt een stap verder kan brengen.

  • Joint degree: één onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door NHL Stenden Hogeschool samen met de Hanzehogeschool.
  • Je werkt aan concrete transitievragen uit de praktijk.
  • Je levert een directe bijdrage aan de transformatie en innovatie in de beroepspraktijk.
  • Je ontwikkelt je tot een gesprekspartner op niveau.
Afbeelding
Studenten

Proefstuderen

Donderdag 9 december, 09.00 – 12.00 uur en/of 13.00 tot 16.00 uur

Meer info

Wat staat je te wachten?

Tijdens de master Social Work verdiep je je in maatschappelijke vraagstukken binnen het sociaal domein. Je leert hoe je regie kunt nemen en anderen kunt inspireren en coachen bij transformatie en innovatie. De kunst is om passende oplossingen te vinden in een vaak complex samenspel tussen cliënten, professionals uit verschillende disciplines en bestuurders.

Je leert aan de hand van de praktijk en mét de praktijk. Dat kan bij een van onze partners, door zelf een praktijkplek in te brengen of door te werken aan een project bij een van de lectoraten van NHL Stenden Hogeschool of de Hanzehogeschool Groningen. Door aan praktijkvraagstukken te werken, vergroot je ook nog eens je netwerk.

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Groningen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
1 jaar
Lesdag
Maandag
Afbeelding
Kosten

Onderwijsprogramma

De opleiding is een joint degree van NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen. Het is een gezamenlijk onderwijsprogramma, waarbij je afwisselend onderwijs in Leeuwarden en Groningen volgt. De reguliere studieduur van de opleiding is 2 jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit drie masterclasses. In totaal moet je 60 EC’s halen voor een diploma.

De lesdagen zijn op maandag van 09.00 tot 17.00 uur. Je volgt de lessen het ene semester in Leeuwarden en het andere semester in Groningen.

Meer weten?
Je kunt voor deze opleiding ook naar speciale mastervoorlichtingen van de Hanzehogeschool Groningen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!