Afbeelding
m-strategische-comm-lwd
Afbeelding
m-strategische-comm-lwd

Social Work deeltijd

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Social Work

Vind jij het belangrijk dat iedereen actief kan deelnemen aan de maatschappij en wil je mensen daarin ondersteunen? Werk je in het sociale domein en wil je je ontwikkelen tot Social Work professional? Dan is deeltijdstudie Social Work iets voor jou!

Daarom kies je voor de opleiding Social Work:

  • Persoonlijke studieroute op basis van vooropleiding en ervaring.
  • Bij de start van je studie krijg je een persoonlijk studiestartgesprek om de beste studieroute en mogelijkheden voor vrijstellingen te bepalen.
  • Jouw eigen (leer)werkplek staat centraal.
  • Samenwerkend leren waar onderwijs en werkveld samenkomen.
  • Specialisatie naar keuze: Keuze uit Zorg, Welzijn & Samenleving of Jeugd.
  • Voorbereiding op registratie: Zorgt ervoor dat je klaar bent voor een registratie als SKJ-professional of GGZ-agoog, afhankelijk van je specialisatie.
  • Een flexibele opleiding die je een brede basis én specialisatiemogelijkheden biedt.
  • Starten in september of februari.

SKJ-registratie

Als je na je bachelor Social Work, met specialisatie Jeugd, met kinderen en jongeren gaat werken, vragen werkgevers vaak naar een SKJ-registratie. SKJ is het officiële register voor jeugdprofessionals in Nederland. Met zo'n registratie laat je zien dat je klaar bent voor complexe situaties en beschik je over de juiste kennis en vaardigheden om goed te kunnen helpen. Na je afstuderen voldoe je aan de eisen voor een SKJ-registratie.

GGZ-Agoog registratie

Na je bachelor Social Work, specialisatie GGZ-agoog, help je bij het ondersteunen van mensen met psychische of psychiatrische problemen of verslavingen. Met een GGZ-agoog registratie laat je zien dat je veel weet over deze problemen en hoe ze behandeld worden. Als je bent afgestudeerd, kun je werken als GGZ-agoog.

Wat staat je te wachten?

De deeltijdopleiding Social Work is een flexibele opleiding met een afwisselend programma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je ontwikkelt een brede basis én kiest daarnaast een uitstroomprofiel: Welzijn & Samenleving, Zorg of Jeugd.

Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding. Vanaf de start van de opleiding Social Work doe je opdrachten voor zorg- en welzijnsorganisaties. Dit kan vanuit je huidige werkgever zijn of een ander leerbedrijf. Maar je kunt ook aan de slag in een organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet. Zo’n praktijkleerplek is belangrijk om de verschillende modules te kunnen afronden.

Onderwijsprogramma

Het onderwijsprogramma bestaat uit 8 modules van ongeveer een half jaar. Elke module is 30 ECTS (studiepunten). In totaal moet je 240 ECTS halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Bij de start van jouw studie heb je een persoonlijk studiestartgesprek. In dit gesprek brengen we gelijk in kaart wat voor jou de beste studieroute is en welke mogelijkheden er zijn voor vrijstellingen of validering.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Social Work
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Donderdag & Vrijdag
Afbeelding
Kosten

* Lesdagen
Donderdag (les voor studenten, zonder propedeuse Social Work/MWD/CMV/SPH/Pedagogiek )
Vrijdag  (les voor studenten met één van deze propedeuses)

Andere varianten 

Afbeelding
Rinco-de-Vries
“Er zit dag en nacht verschil tussen wat ik deed en wat ik nu doe.”
Rinco de Vries
Student Social Work deeltijd

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!