Praktische zaken Social Work deeltijd

Voor toelating tot de opleiding Social Work heb je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma nodig. Heb je niet het juiste diploma, maar wel een gelijkwaardig diploma of ben je 21 jaar of ouder? Ook dan zijn er mogelijkheden. Meer informatie over toelating en inschrijving vind je op www.nhlstenden.com/toelating.

Afbeelding
social-work

Toelatingseisen 

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Social Work deeltijd heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Lesdagen

Het onderwijs voor de basismodules (zonder propedeuse Social Work/MWD/CMV/SPH/Pedagogiek )wordt gegeven op donderdag, en voor studenten met één van deze propedeuses op de vrijdag.  Houd rekening met ongeveer 8 lesuren per week. De studielast per week verschilt per student.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 3.875
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 4.060