
Studieopbouw Social Work deeltijd
Hieronder vind je een uitleg over de opbouw en de mogelijkheden van de deeltijdopleiding Bachelor Social Work.
Je volgt tijdens de opleiding in totaal 8 verschillende modules. Welke modules dat zijn, hangt af van je specialisatie en het leertraject dat je bespreekt met jouw studiecoach. De opleiding Social Work deeltijd bestaat uit de volgende modules:
- Burgers, met een opdracht als Toekomstgericht werkplan
- Samenleving, met een opdracht als Visie op het beroep
- Signaleren en Preventie, met een opdracht als het maken van een Preventieplan
- Werken met Systemen, met een opdracht als Systemisch/systeemgericht werken
- Kwetsbare burgers, met een opdracht als Hanteren methodieken
- Levensgebeurtenissen, met een opdracht als Ontwikkelen passend aanbod
- Onderzoek, met een opdracht als Praktijkonderzoek
Daarnaast kies je een van de volgende keuzemodules:
- Professioneel profileren – Welzijn en samenleving, met een opdracht als Hanteren beroepsvaardigheden
- Professioneel profileren – Zorg, met een opdracht als Herstel en zelfregie bij dwang en drang
- Professioneel profileren - Jeugd, met een opdracht als Regievoering
Elke module is 30 EC (European Credits). Na het afronden van de modules Burgers en Samenleving (basismodules) heb je je propedeuse behaald.
Bij Social Work ontwikkel je een brede basis én kies je daarnaast een uistroomprofiel: Welzijn & Samenleving, Zorg of Jeugd.
Welzijn & Samenleving
Het uistroomprofiel Welzijn & Samenleving is gericht op doelgroepen die worstelen met sociale vraagstukken. Denk hierbij aan thema’s als armoede, arbeid, inkomen en diversiteit. Je helpt mensen om de regie over hun eigen leven terug te krijgen en betrekt daar waar nodig familie, vrienden en de juiste organisaties bij.
Zorg
Je zet je in voor mensen die sociaal, lichamelijk, verstandelijk of psychisch kwetsbaar zijn; mensen met complexe en langdurige problematiek. Je helpt ze zo zelfstandig mogelijk en volgens hun eigen wensen te leven, met steun van hun eigen leefomgeving en sociale netwerken.
Jeugd
Bij het uitstroomprofiel Jeugd houd je je bezig met kinderen, jongeren en ouders/opvoeders die zich in een kwetsbare positie bevinden. Je ondersteunt ze door hun ontwikkelkansen te vergroten, zodat ze straks als volwassenen zelfstandig kunnen functioneren en meedoen in de samenleving. Na afronding van je opleiding, krijg je bij het uitstroomprofiel Jeugd een aantekening op je diploma, waarmee je je kunt aanmelden bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dit is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland.

Onderwijscatalogus
Onderwijsconcept
Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie: jij staat aan het roer! Dit betekent dat je zelf de koers, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming bepaalt.
Zo ziet flexibel onderwijs eruit
- Bepaal samen met je studiecoach jouw leerroute.
- Volg de opleiding in je eigen tempo.
- Studeer op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
- Per module van 30 EC’s (studiepunten) krijg je een certificaat. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je bachelor!
Vrijheid in deeltijd
Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We stellen vast wat jij al kunt en weet via een valideringstraject. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.
Studiecoach
Aan het begin van het jaar bespreek je met je studiecoach je doelen, leeractiviteiten op school, thuis en op de werkplek. Samen stellen jullie een leerplan op. Je wordt tijdens je hele studie begeleid door de studiecoach.