Dejan Markx

Student Ad Creative Media Professional

Dejan Markx (23) is student Ad Creative Media Professional en maakt graag video's. Na een aantal verschillende studies besloot hij van zijn passie video’s maken, zijn werk te willen maken.

Algemene afbeelding testimonials

”Ik ben een ad gaan volgen omdat ik graag praktisch bezig ben en ik de theorie erg leuk en interessant vind.”

“Ik heb er voor gekozen alles compleet om te gooien en dit jaar te beginnen met het volgen van een associate degree. Na een aantal omzwervingen zoals een opleiding Theologie, een tussenjaar en studie in Groningen, ging ik in eerste instantie op zoek naar een BBL-opleiding. Ik wilde namelijk graag aan de slag, maar ik merkte dat ik het hbo denkniveau daar dan wel in miste. Toen zag ik dat NHL Stenden een associate degree met betrekking tot media had en dat sprak mij erg aan. Juist omdat het een tweejarige hbo opleiding is, waarbij het niveau tussen niveau 4 en een hbo-bachelor in zit. Een mooi bijkomend voordeel is dat deze studie ook door DUO als hbo opleiding wordt erkend!"

De leukste dingen

“Binnen de opleiding komen veel varianten van contentcreatie aan bod, maar video heeft hierin toch echt mijn voorkeur. Alles rondom het maken van film en video vind ik leuk. Dat is ook een grote reden dat ik deze opleiding koos. Met deze studie kan ik straks ook makkelijker van mijn hobby mijn werk maken. Het maken van video’s en het editen ervan is een passie van mij die ik weer heb opgepakt. Zelf was ik al bezig met impressievideo’s en aftermovies. Binnen de opleiding leren we nu over het maken van een short film. Dat zie ik als een uitdaging. Door de grote hoeveelheid tekst die in het script zat, moesten we soms wat spelen met het tempo om het zo wat spannender te maken. Ook andere categorieën komen aan bod, zoals bijvoorbeeld een interviewfilmpje en een muziekvideo. Dat laatste is trouwens vaak niet alleen leuk voor ons om te maken, maar het is ook voor beginnende artiesten een mogelijkheid om een mooie muziekvideo te creëren."

Toekomstperspectief

“Ik ga via school nog begeleid bij een bedrijf stage lopen. Binnenkort, liefst komend jaar, wil ik daarnaast mijn eigen bedrijfje starten en er parttime mee aan de slag. Dat is ook het fijne; via school kun je heel veel connecties maken en navraag doen. Zo heb je nog een soort van ‘achtervang’ bij projecten. Ik wil dan graag een shortfilms gaan maken. Binnen de opleiding hebben we dat nu al eens gedaan maar ik zou er dan nog veel meer de tijd voor willen nemen.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad Creative Media Professional