Ad Creative Media Professional

Ad Creative Media Professional, Associate degree, voltijd

Welkom bij dé opleiding voor ondernemende mediaprofessionals! Vind jij het bedenken en uitvoeren van mediaproducties interessant? Bruis je van de ideeën die je graag tot uitvoering wilt brengen? Zoek je een studie waarin je je interesse voor media kunt combineren met een flinke dosis zakelijk inzicht, maar vind je vier jaar studeren te lang? Dan is de tweejarige Ad Creative Media Professional de studie voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Je ontdekt in twee jaar hoe je succesvolle mediaproducties bedenkt én realiseert.
 • Je leert door te doen in de praktijk; samen met medestudenten, docenten en experts uit het werkveld.
 • Je leert alles over conceptontwikkeling, productie en verspreiding van mediaproducten.
 • Je kiest je eigen richting: je start je eigen onderneming of je zet jouw talenten binnen een bestaande organisatie.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van betrokken docenten.

Wat staat je te wachten?

Tijdens de opleiding staat leren door te doen centraal. Je bedenkt bijvoorbeeld concepten en zet deze vervolgens om naar treffende mediaproducties. Je ontdekt hoe bedrijven werken en hoe je met content en media het verschil kunt maken. Ook leer je de ondernemer in jezelf kennen; door zelf een bedrijf te starten óf door jouw talent in te zetten voor een bestaand bedrijf of organisatie.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

De stormachtige ontwikkelingen in de wereld van media en online communicatie zorgen voor veel vraag naar specialisten op het gebied van media en content management . Nadat je deze studie hebt afgerond, kun je bij veel verschillende soorten bedrijven aan de slag. Van commercieel bureau tot overheid en van zorginstelling tot multinational. En zit het perfecte bedrijf daar niet tussen? Dan kun je altijd als zelfstandig ondernemer aan de slag.

 • Mediaproductie professional: Je zet jouw expertise en talenten in om mediaproducties tot een succes te maken.
 • Conceptontwikkelaar: Je bedenkt mediaconcepten naar aanleiding van de vraag van jouw organisatie of klant.
 • Campagnemanager: Je ontwikkelt mediacampagnes; van concept tot creatie en van planning tot productie.
 • Grafisch ontwerper: Je maakt prikkelende designs die via verschillende mediakanalen ingezet kunnen worden.
 • Zelfstandig ondernemer: Je bent je eigen baas en zet jouw skills in voor klanten met wie jij een klik hebt.
 • Of je kunt aan de slag als: Projectleider, Accountmanager media, Marketingcommunicatiemedewerker of Productieleider

Toelatingseisen Creative Media Professional

Voor de opleiding Creative Creative Media Professional  heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

klaas-jan-de-groot

“Je ziet de mogelijkheden van het medialandschap ook in de opleiding terug”

Doorstuderen

Wil je na jouw opleiding doorstuderen op bachelorniveau? Het programma van de Ad Creative Media Professional sluit aan bij de studie Creative Business (Media Management). Bespreek met jouw studiecoach de mogelijkheden.

 

Opbouw studie

De Ad Creative Media Professional is een tweejarige opleiding. Tijdens het eerste jaar ontdek je de verschillende vormen van media en hoe je ze inzet. In het tweede jaar ga je aan de slag binnen een organisatie of start je je eigen bedrijf.

Jaar 1

Tijdens het eerste jaar leer je het mediawerkveld kennen in de breedste zin van het woord. Gedurende het jaar worden vier thema’s behandeld.

Creative Business

Je ontdekt hoe de creatieve business er in Nederland uitziet. Daarnaast leer je hoe je als media professional het verschil kunt maken in deze wereld.

Conceptontwikkeling

Je leert hoe je vragen van opdrachtgevers omzet naar goede mediaconcepten. Je doet onderzoek naar jouw doelgroep en gebruikt dit om creatieve ideeën te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je jouw ideeën presenteert aan een opdrachtgever.

Productie

Hoe zet je een concept om naar een mediaproduct? Je leert het tijdens dit thema. Vanuit een bestaand concept stel je een productieplan op en ga je aan de slag om een testversie van de productie te ontwikkelen.

Marketing

Je leert hoe je jouw ontwikkelde mediaproducten op de markt kunt zetten. Je schrijft een marketingplan en ontdekt waar je rekening mee moet houden om jouw product of dienst te verkopen.

Tijdens het tweede jaar ben je zoveel mogelijk aan de slag in de praktijk. Hierbij krijg je persoonlijke coaching van onze docenten. Daarnaast volg je workshops waarmee je vaardigheden als ondernemerschap en projectmanagement ontwikkelt.

Je kiest tijdens het tweede jaar hoe je wilt afstuderen; met je eigen bedrijf of bij een bestaande organisatie.

Ondernemerschap

Je start je eigen onderneming aan het begin van het jaar. Dit doe je vanuit ons eigen leerbedrijf en studenten helpen je verder jouw bedrijf een succes te maken.

Ondernemende professional

Je gaat aan de slag als ondernemende professional binnen een bestaande organisatie. Je krijgt een stagebegeleider binnen die organisatie, die jou begeleidt en de kneepjes van het vak leert.

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.