Algemene afbeelding testimonials

Dennis Schuten

Alumnus Logistiek en Economie

Dennis Schuten (24) werkt momenteel als Logistics Engineer bij multinational Prysmian Group. Hij is blij dat hij op advies van zijn studieloopbaanbegeleider na enige twijfel in zijn eerste studiejaar toch heeft doorgezet.

Algemene afbeelding testimonials

”Ik zie nog legio uitdagingen op het gebied van innovatie en vernieuwing.”

"Hoe kies je een opleiding als je nog niet weet welke richting je op wilt gaan? Toen ik in havo 4 zat, vond ik dat best ingewikkeld. Destijds koos ik voor Logistiek en Economie omdat ik zag dat het een tak is die erg aantrok. In het eerste jaar van mijn studie heb ik zo mijn twijfels gehad omdat ik een deel van dat jaar niet zo leuk vond. Mijn SLB'er zei destijds dat het belangrijk is je keuze niet te snel te maken of om die keuze op maar een klein onderdeel van een opleiding te baseren. Dat snap ik nu ik in het werkveld zit heel goed. Een opleiding gaat over veel gebieden en je maakt ook kennis met wat je niet leuk vindt. Daar ben ik mijn SLB’er tot op de dag van vandaag dankbaar voor."

Minor Green Logistics

"Ik wilde tijdens mijn studie graag meer leren over het thema duurzaamheid. Verbetering en vernieuwing zijn voor mij belangrijke drijfveren, daar ben ik altijd naar op zoek. De minor Green Logistics was dan ook een geweldige ervaring. Vooral vanwege de praktijkopdrachten. Zo mochten mijn groep en ik voor het bedrijf Spectrum Brands Coevorden een financiële haalbaarheidsstudie uitvoeren over het eventuele gebruik van groen gas en gedemineraliseerd water in het productieproces. Deze hebben we zelfs aan Willem-Alexander mogen presenteren.”

Carrièreperspectief

"In mijn eindscriptie onderzocht ik bij Prysmian Emmen hoe het productieproces geoptimaliseerd kon worden. Het bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van hightech kabels en systemen voor energie en telecommunicatie. Ik kende het bedrijf al van mijn derdejaars stage. Zij vroegen me om mijn eindscriptie bij hen te doen. Vervolgens kreeg ik een jaarcontract en momenteel heb ik er zelfs een vaste baan. Ik heb ook de kans gekregen om de Master opleiding Supply Chain Management en Logistiek te volgen. De (logistieke) wereld verandert snel en ik zie nog legio uitdagingen op het gebied van logistieke innovatie."

Tomeloze ambitie

"In mijn studie was ik soms een beetje onzeker over mijn kunnen. Nu ik aan het werk ben als Logistics Engineer zie ik juist altijd meer mogelijkheden, wil ik mezelf steeds verder blijven ontwikkelen en weet ik dat het goed is mezelf daar ook bij te laten zien. Dat vind ik ook wel een belangrijke tip voor toekomstige studenten; dat je niet altijd in je schulp moet blijven zitten als je er binnen je werk het meeste uit wilt halen. Als Young Professional is het soms handig juist nieuwe stappen te zetten en de vragen die je hebt te stellen. Dat kan je ontzettend helpen om verder te komen in je werk."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Logistiek en Economie.