Dylana Donker

Afbeelding
Dylana Donker
“De opleiding sluit aan op mijn passie voor dansen en mijn liefde voor ondernemen”
Dylana Donker
deeltijdstudent Ad Leisure & Events Management

'Break a leg!' Het is een bekende uitspraak in de theaterwereld om iemand succes te wensen. Voor dansschooleigenares Dylana Donker was het breken van haar voet in 2018 het startpunt voor een swingende carrièreswitch. Met de deeltijd Associate degree Leisure & Events Management wil ze straks aan de tekentafel zitten bij grote events.

Dat de combinatie van werken en studeren voor een zelfstandig ondernemer behoorlijk pittig is, weet Dylana als geen ander. "Ik heb het een beetje onderschat, moet ik eerlijk toegeven", lacht ze. "Toen ik in februari 2019 begon aan deze tweejarige opleiding, was de planning om binnen dit tijdsbestek m’n diploma in de pocket te hebben. Maar werken en studeren is bepaald geen 'quickstep', weet ik inmiddels. Vier jaar na mijn studiestart is het einde in zicht, maar het is nog altijd keihard werken."

Een reddende module

"Ik was net een jaar begonnen met mijn opleiding toen het coronavirus in 2020 z’n intrede deed. Net als andere ondernemers moest ook ik de deuren van mijn dansschool sluiten. Een heftige periode, die m’n wereld op de kop zette. Toeval of niet: ik was net gestart met de module 'Change Management'. Alles wat ik leerde, kon ik gelijk toepassen. De module liet me zien hoe ik als manager vanuit een helicopterview naar m’n bedrijf kon kijken om de juiste beslissingen te nemen. Dat is een zeer waardevolle toevoeging aan de herstart van mijn dansschool geweest."

“Werken en studeren is bepaald geen ‘quickstep’, weet ik inmiddels”

Dansen tot je 65e

"De coronacrisis was de tweede eyeopener in korte tijd die me liet zien dat ik als ondernemer ontzettend kwetsbaar ben. In 2018 brak ik mijn voet en ben ik bijna een jaar bezig geweest met het herstel. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik dit werk niet tot aan m'n 65e kan blijven doen. Liggend op de bank met m’n voet in het gips ben ik gaan zoeken naar een opleiding die aansluit op mijn passie voor dansen en mijn liefde voor ondernemen."

Aan de tekentafel

"Ik heb in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd, onder andere door mijn werkervaring bij Endemol. Naast het leveren van dansers voor events zorg ik voor het complete plaatje tot aan make-up en styling toe. Hoe gaaf zou het zijn om voortaan al vanaf het allereerste begin mee te mogen denken over zo’n event, bedacht ik me. De opleiding Leisure & Events Management sluit perfect aan bij dat plan."

Dansend naar school

"In de danswereld werk je samen met mensen uit verschillende landen en culturen. Ik heb bewust voor NHL Stenden gekozen om haar internationale karakter. Dat betekent wel dat ik twee uurtjes heen en twee uurtjes terug moet rijden. Maar dat heb ik er graag voor over. Eén keer per twee weken zien we elkaar en volgen we colleges van inspirerende docenten. Daarna ga ik thuis aan de slag met de lesstof en de opdrachten."

Vruchten voor de lange termijn

"Voor mij is werken en studeren af en toe een flinke puzzel. Ik heb geen 9 tot 5 werkdagen en mijn werkweek telt standaard meer dan 40 uur. Bovendien heb ik een druk sociaal leven met leuke vrienden en lieve familie. Ik ben continu aan het puzzelen om ruimte vrij te maken om te studeren. Dat lukt me steeds beter. Maar inmiddels is twee jaar vier geworden. Ach, ik zie het maar als een investering in mezelf én in mijn toekomst. Hier pluk ik op de lange termijn de vruchten van."

“Ik heb momenten gehad dat ik het bijltje erbij neer wilde gooien, maar ik hang nog steeds aan die tak”

Kom maar op!

"Ik ben ontzettend trots op mezelf. Ik heb de afgelopen jaren heus wel momenten gehad waarop ik het bijltje erbij neer wilde gooien, maar ik hang nog steeds aan die tak. Binnenkort kan ik al mijn kennis en vaardigheden uit de opleiding toepassen in de praktijk. Ik ben namelijk gevraagd om de kick-off voor een internationaal corporate event te organiseren. Ik heb er ontzettend veel zin in. Waar ik voorheen nog wel eens zenuwachtig was, denk ik nu alleen maar: kom maar op!"

Afbeelding
608x312px_roze

Wil jij ook weer blij worden van wat je doet?

Kom naar een van onze voorlichtingsevenementen en ontdek of deeltijd studeren iets voor jou is!

Bekijk onze evenementen