Eleonora

Student International Business

De Italiaanse Eleonora (19), student International Business, was van jongs af aan al vastbesloten om de wereld te ontdekken. Haar opleiding biedt haar deze mogelijkheid en bereidt haar tegelijkertijd voor op de internationale wereld van zaken doen.

Eleonora

”Als je International Business wilt studeren, moet je nieuwsgierig zijn, openstaan voor de wereld en zijn verschillen in culturen”

“Ik houd van reizen en wil graag zoveel mogelijk internationale ervaring opdoen. Tijdens mijn vorige opleiding heb ik al een tijdje in het buitenland mogen studeren. Een vervolgopleiding bij NHL Stenden leek me een logische volgende stap. Ik was al bekend met deze school doordat ik hier op mijn veertiende in aanraking kwam op een beurs in Pisa. Ik was hier samen met mijn moeder om een studie voor mijn broer te vinden. In plaats van een geschikte studie te vinden voor mijn broer, had mijn moeder al wel iets anders ontdekt: de studie International Business was mij op het lijf geschreven.”

Nieuwsgierig, creatief en ondernemend

“Mijn moeder bleek gelijk te hebben. Ik ben nieuwsgierig, creatief en ondernemend. Deze eigenschappen komen helemaal tot hun recht tijdens de studie. We doen veel opdrachten uit het internationale werkveld, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, organisatiemanagement of financiën. Gelukkig leer je hier in het eerste jaar ook meteen van alles over. Daarnaast leer ik op een professionele manier te communiceren naar bedrijven toe. Wat de studie daarnaast ontzettend interessant en uitdagend maakt, is de diversiteit aan culturen en achtergronden in mijn klas. Dit vraagt om een open houding richting die verschillen. Ik kwam er bijvoorbeeld al snel achter dat Nederlanders erg direct kunnen zijn, maar daarnaast zijn ze ook open-minded en ondernemend. De docenten hier zijn ook heel anders dan ik gewend was. In Italië zijn docenten vaak wat afstandelijk, maar hier zijn ze oprecht geïnteresseerd in je persoonlijke ontwikkeling.”

Je kan jouw studie eigen maken

“Er is veel ruimte om de studie in te richten zoals jij dit wilt. Omdat ik een buitenlandse student ben hoef ik voor mijn stage in principe niet buiten Nederland. Maar natuurlijk wil ik dit wel! Het liefst loop ik stage in New York, in de fashion. En bij voorkeur ga ik dan aan de slag met adviezen over branding, social media en advertisement. Ook ben ik van plan om op Grand Tour te gaan. Dit houdt in dat ik kan studeren op een campuslocatie in het buitenland. Ik ben van plan om naar Bali en Qatar te gaan, om meer te leren over innovatief ondernemerschap en branding.

Het voelt echt alsof ik mijn eigen studie aan het inrichten ben. En omdat ik nu al voor veel echte opdrachtgevers werk, heb ik na mijn studie een sterke professionele basis om het werkveld in te gaan.