Gerben Kuipers

Student Ad Tourism Management

Gerben Kuipers, student Tourism Management besloot aan het einde van jaar 1 van de Associate Degree toch nog direct over te stappen naar het Bachelor programma. Een keuze die hem tot nu toe goed is bevallen!

gerben-kuipers

”In het eerste jaar heb ik veel over de toeristische industrie geleerd.”

Waarom Ad Tourism Management?

Ik heb voor de Associate Degree Tourism Management gekozen, omdat ik na het mbo graag verder wilde studeren op het hbo, maar mij niet direct voor vier jaar wilde vastleggen.
In tegenstelling tot de Engelstalige bachelor is de Ad vooral op het Nederlands gericht. Zo werk je in groepen met alleen Nederlands sprekende studenten en mogen verslagen in jaar 1 in het Nederlands worden geschreven. Sommige colleges en workshops zijn in het Engels. De literatuur is ook in het Engels. Dit is zeker een pluspunt, omdat dit goed is voor je Engels. Je Engels gaat met sprongen vooruit!

Mijn ervaringen

In het eerste jaar heb ik veel over de toeristische industrie geleerd. Verder verdiep je je in zaken als organisatiekunde, marketing en bedrijfseconomie. Dit maakt de opleiding erg veelzijdig. Deze kennis stoomt je klaar voor de stageperiode in jaar twee. Er zijn ontzettend veel bedrijven waar je een stage kunt doen. Van reisorganisaties, hotels, attractieparken tot marketingbureaus in binnen- en buitenland. Er is alle ruimte om je te ontwikkelen op de gebieden die jij interessant vind.

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina AD Tourism Management