Afbeelding
ad-tourism-management-vt-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ad-tourism-management-vt-lwd-emmen.jpg

Tourism Management (Ad)

Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Associate degree

Betekent toerisme voor jou meer dan een vakantie naar de zon? Ben je creatief, praktisch en communicatief en wil je graag werken in de regionale toerisme- of recreatiesector? Dan is de 2-jarige associate degree Tourism Management iets voor jou!

  • Behoort tot één van de best bekostigde toerisme opleidingen in Nederland.
  • Na twee jaar ben je klaar voor werk in (internationale) toerisme. Of stroom door naar het bachelor pogramma.
  • Je werkt aan projecten van opdrachtgevers uit de toerisme-industrie.
  • Veel praktijkervaring: meerdere fieldtrips en (internationale) stage in jaar 2.
  • Speciale aandacht voor duurzaam toerisme.
  • Studeer in Emmen of Leeuwarden.
Afbeelding
Lindsay Stegenga

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond

Wat staat je te wachten?

We worden ons met z’n allen steeds bewuster van de effecten die toerisme kan hebben op de omgeving. Bij de opleiding Tourism Management staat duurzaam toerisme centraal. Je leert hoe je nieuwe toeristische producten en diensten ontwikkelt die passen bij je doelgroep en je helpt bestaande producten verbeteren. Je doet veel praktijkervaring op in binnen- en buitenland. Zo worden er inspirerende gastcolleges georganiseerd, ga je een aantal keren op fieldtrip en loop je in het tweede jaar 20 weken stage.

De associate degree wordt aangeboden in Leeuwarden en Emmen, twee locaties die allebei hun eigen charme hebben. Zo is Emmen kleinschalig en staat een persoonlijke benadering centraal, terwijl je in Leeuwarden midden in de internationale studentengemeenschap staat. In Leeuwarden kun je met de opleiding starten in september of februari, in Emmen alleen in september.

Studiekenmerken

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Donderdag
Afbeelding
Kosten

Voertaal

Tourism Management is een internationale studie en daarom is de voertaal Engels. Echter, mag jij als Ad-student in het eerstejaar Nederlands in de les spreken en mag je jouw verslagen, toetsen en presentaties ook in het Nederlands doen. Sommige workshops, hoorcolleges en literatuur zijn wel in het Engels. In het tweede jaar schrijf je verslagen in het Engels. Ookpresentaties geef je in dit jaar in het Engels. Tijdens deopleiding krijg je Engelse les, zodat je vertrouwd raakt met de taal.

Startmomenten

Als je de opleiding Ad Tourism Management in Leeuwarden volgt, kun je in september en februari beginnen. In Emmen start de opleiding alleen in september.

Afbeelding
ervaringsverhaal-gerben-kuipers.jpg
“In het eerste jaar heb ik veel over de toeristische industrie geleerd”
Afbeelding
ervaringsverhaal-gerben-kuipers.jpg
Gerben Kuipers
Student Tourism Management

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!