Janine Mossel

Afbeelding
NHL-Stenden_MKB-Route_By-IMAZZO-2
“Ik ontwikkel me door in mijn werk”
Janine Mossel
Student Ad HRM

Janine Mossel doet de duale variant Associate degree Human Resource Management. Dankzij de combinatie tussen werken en leren profiteren zij en haar werkgever van deze zogenaamde mkb-route. 

Voordat Janine aan deze opleiding begon, had ze al een hele schoolcarrière achter de rug. Na een 3-jarige mbo-opleiding op niveau 2 deed ze een 3-jarige opleiding op mbo-niveau 4. Om daarna nog eens 4 jaar lang een hbo-opleiding te doen, zag ze niet zitten. Daarom koos ze voor de 2-jarige ​​associate degree (Ad).  

“Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik al werk in het HR-vak. Dankzij de mkb-route kan ik mijn werk perfect combineren met school en de kennis die ik opdoe gelijk implementeren bij Flinq Uitzendbureau. Ik werk fulltime en ga één keer per week naar school. Ik vind het erg handig dat je zelf je studietijd kunt indelen en je werk hier omheen kunt plannen.” 

Doorgroeien binnen het bedrijf 

“Op dit moment zijn we op de opleiding voornamelijk bezig met het leren analyseren van werkprocessen en het goed samenstellen van rapportages. Om een voorbeeld te geven van hoe goed werken en leren in dit geval samenkomen: ik breng op dit moment de werkprocessen bij Flinq in kaart en maak hier vervolgens rapportages van. In een volgende fase ga ik deze werkprocessen optimaliseren en verbeteringen doorvoeren, en die deel ik dan weer met het team. Zo ontwikkel ik mij door binnen het bedrijf, maar draag ik ook bij aan de ontwikkeling van Flinq. Win-win!” 

Actief bijdragen aan ontwikkeling 

Rutger van der Meer is directeur van Flinq Uitzendbureau. Hij ziet veel voordelen van de manier waarop Janine binnen zijn bedrijf werkt en studeert.  

“De opleiding die Janine volgt sluit heel goed aan bij de vraagstukken waar we als bedrijf mee te maken krijgen. De ontwikkeling die zij doormaakt via haar studie helpt ons ook weer verder. Daarnaast is het natuurlijk mooi om actief bij te dragen aan die groei! We zitten regelmatig bij elkaar om even bij te kletsen of moeilijke vraagstukken te bespreken. Waar ik kan ondersteunen, doe ik dat ook graag.” 

“Een student in dienst heeft allerlei voordelen: je blijft bijvoorbeeld op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Rutger van der Meer, directeur Flinq Uitzendbureau. 

De perfecte combinatie 

Voor Janine en ​​​​​​Rutger is de mkb-route de perfecte combinatie. Janine: “Ik ben erg blij met mijn keuze en hoop op deze manier verder te groeien in de wereld van human resource management. De begeleiding is er als ik het nodig heb, en ik krijg ook genoeg vrijheid om te doen wat ik denk dat helpt.” 

Rutger vult aan: “Een student binnen je mkb-bedrijf heeft meerdere voordelen: het houdt je scherp en je blijft bijna als vanzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Bovendien is het een prachtige manier om in een vroeg stadium talent aan je te binden!” 

​​​Mkb-route in het hbo 

De opleiding Ad Human Resource Management valt onder de ‘mkb-route in het
hbo’. In deze route koppelen we studenten vroegtijdig aan het mkb. Dat mes
snijdt aan twee kanten: het bedrijf haalt nieuwe kennis naar binnen en kan eigen
medewerkers laten scholen, en studenten kunnen zich goed voorbereiden op de
arbeidsmarkt. Door het stimuleren van talentontwikkeling haal je als bedrijf
nieuwe kennis en vaardigheden binnen, waardoor je gemakkelijker groeit en
innoveert. 

Meer weten over de Ad Human Resource Management