Joëlle Simon

Afbeelding
ervaringsverhaal-joelle-simon.jpg
“Als je initiatief toont, dan kun je toffe dingen doen!”
Joëlle Simon
student Creative Business

Joëlle Simon (20) heeft een hele zoektocht achter de rug. Bij Communicatie voelde ze zich niet thuis en ze besloot anderhalf jaar vrijaf te nemen van studeren. Uiteindelijk voelde ze dat de tijd rijp was om door te pakken en koos ze voor Creative Business. In haar tweede jaar vallen de puzzelstukjes nu op hun plek.

Eigen onderneming

“Ook in het eerste jaar was ik nog zoekende; ik wilde altijd iets met media, maar wat precies? Toen kwam het inzicht ineens en ik heb een plan voor de toekomst: ik wil heel graag mijn eigen kleding leren maken. Dan kan ik later een duurzame kledinglijn opzetten. Deze studie bereidt me daarop voor. Je leert over marketing, productie, fotografie; dat kan ik straks allemaal zelf doen. De puzzelstukjes komen samen.”

Werken in ateliers

“De opleiding werkt met ateliers en dat vind ik een heel prettige manier. In principe krijg je gewoon de informatie die je nodig hebt om een opdracht te maken en je kunt zelf je tijd indelen en bepalen hoe en wanneer je de opdracht vervult. Veel eigen verantwoordelijkheid dus en als je veel initiatief toont, dan kun je toffe dingen doen. De docenten hebben zelf ook veel bereikt in het werkveld en bieden ondersteuning wanneer je dat wilt.”

Social media-aanpak

“Pas in jaar 4 loop ik stage, maar ik heb daar al een idee bij; ik zou graag meelopen bij een duurzame kledinglijn. Als ik daar een kijkje kan nemen bij de social media-kant en het hele proces kan zien, dan zou dat voor mij echt een droom zijn. Zelf had ik een aantal jaar geleden een Instagram-account waarop ik mijn vintage- en kringloopoutfits postte om mensen te inspireren. Ik wilde laten zien dat kringloop ook fashion kan zijn. Dat wil ik weer oppakken en ik ben al bezig met een plan. Als ik daar een goede start mee maak, dan kan ik over een aantal jaar vanuit dat account mijn bedrijf opstarten.”

Toekomstgericht

“Om me daarop voor te bereiden, heb ik me ingeschreven voor een naaicursus, zodat ik mijn eigen kleding kan maken. Die creatieve kant is leuk, maar de business-kant heb ik ook nodig. Dat leren we op de opleiding. Daarnaast heb ik de minor Fashion Design and Marketing op het oog. Daar leer je hoe je een collectie opzet, prijzen bepaalt, en omzetanalyses maakt. Oké ik vind werken met cijfers wel minder interessant, maar als ik mijn eigen business wil opzetten dan heb ik dat ook nodig. Ik zie het wel voor me: in een supertof kantoortje met een klein team werken aan duurzame fashion!”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Creative Business.

Vrees jij dat je misschien ook een verkeerde studiekeuze gemaakt hebt? Je kunt nog voor februari nog switchen! Bekijk direct jouw mogelijkheden.