Jorinda Ballering

Afbeelding
jorinda-ervaringsverhaal
“De verbinding met het werkveld is ontzettend belangrijk voor onze toerisme-opleidingen!”
Jorinda Ballering
Docent Tourism Management

Jorinda Ballering heeft haar sporen in de wereld van het toerisme wel verdiend. Tegenwoordig gebruikt ze haar kennis en expertise om de opleidingen binnen Tourism Management te verbeteren, waarbij vooral de verbinding met het werkveld een belangrijk speerpunt is. 

Contact met het werkveld vanaf jaar 1 

“Naast mijn rol als docent, ben ik ook semestercoördinator van het semester Innovations & Marketing in Tourism. Dit is een semester in het eerste jaar. We laten je direct kennis maken met het werkveld en begeleiden intensief in het professionele contact tussen student en ondernemer. Dat kan op allerlei manieren, van het helpen bij het schrijven van een projectplan voor een goede samenwerking tussen de projectleden tot goede communicatie richting de ondernemer. We merken dat onze aanpak voor beide partijen ontzettend goed werkt: aan de ene kant leer je als student ontzettend snel en veel in de praktijk. En aan de andere kant profiteren de ondernemers van de verfrissende kijk en ideeën van de studenten, waarmee ze vaak écht geholpen zijn.” 

Spannend, maar veilig 

“Natuurlijk is het voor veel studenten best spannend, dat je direct van de middelbare school zo in het ‘echte’ leven terechtkomt. Daarom is er heel veel tijd en aandacht voor goede begeleiding vanuit ons. Ook vraagt het iets van de ondernemers met wie we samenwerken. Die moeten beseffen dat ze met studenten om tafel zitten, dus dan kan er af en toe even iets anders lopen dan verwacht. Zo’n semesterproject is intensief in het contact, maar op die manier leren studenten en ondernemers ook echt van elkaar! Zo bezoeken wij de ondernemer 2 keer, komt de ondernemer 2 keer naar ons toe en zien we elkaar regelmatig online. In de praktijk zien we gelukkig ook dat onze spannende, maar veilige omgeving goed werkt!” 

Een goudmijn 

“Wat betreft het betrekken van ondernemers bij de opleidingen, is Friesland echt een goudmijn. Het toerisme is sowieso al een belangrijke inkomstenbron voor de provincie, en er zijn dus ook ontzettend veel toerismeondernemingen die willen samenwerken. We zijn vorige week nog met studenten door een waterrijke omgeving gevaren, waarbij we kennis maakten met verschillende toeristische bedrijven. Nu doen de studenten onderzoek naar het bedrijf, de trends en ontwikkelen, om daarna een advies te kunnen geven over welke mogelijkheden er voor zo’n bedrijf liggen. En daar komen vaak echt de leukste dingen uit! Verder kijken we natuurlijk ook buiten de eigen provincie- en landsgrenzen, en gaan we ook samen op reis naar bijvoorbeeld Slovenië. In jaar 1 en 2 ligt de nadruk echt op het creëren van een veilige omgeving, zodat je als student van daaruit een goede basis hebt om in jaar 3 en 4 zelfstandiger de wereld te verkennen.” 

 

Zie jij je zelf al zitten bij de opleiding Tourism Management? Bekijk snel de website.