Julia Ammerlaan

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik vind het belangrijk om mijn denkniveau aan te tonen.”
Julia Ammerlaan
Student Hotel Management School

Voordat Julia Ammerlaan (23) aan de Hogere Hotelschool begon, had ze eerst een jaar de secretaresseopleiding geprobeerd en daarna haar mbo-diploma gehaald. Bijna een jaar geleden begon ze aan deze opleiding in combinatie met haar werk. Van haar nieuwe werkgever krijgt ze de een dag in de twee weken vrij om de opleiding te volgen en zich zo verder te specialiseren in haar vakgebied.

Leergierig

“Inmiddels werk ik drie maanden bij Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest op de afdeling Banqueting Sales. Ik kwam via via bij deze baan en ze boden me een contract aan voor 40 uur. Voorheen werkte ik 26 uur, maar dat ging vrij makkelijk; ik vond dus dat ik wel wat meer kon werken. Gelukkig kan ik gewoon de opleiding blijven doen, deels onder werktijd. Mijn werkgever ziet het als leergierigheid van mijn kant en dat is het ook!”

Keuze voor NHL Stenden

“Eigenlijk was ik na mijn mbo van plan om te werken, ik wilde gewoon lekker geld verdienen. Mijn toenmalige stagecoach kwam toen met deze opleiding en ik wist zelf ook dat ik meer kon. Het sprak me aan om duaal te studeren en na twee jaar weer te kijken wat ik wil. Eerst had ik de Hoge Hotelschool in Den Haag op het oog, maar daar zag ik mezelf niet echt rondlopen. Bij NHL Stenden was alles meteen goed en voelde ik me op mijn gemak. Ik werd in Leeuwarden tijdens de Open Dag leuk ontvangen en dat gaf mede de doorslag.”

Online de vaart erin

“Ik ben nu bezig met de laatste module van het eerste jaar en ik ben in totaal drie keer op school geweest. Tja, ik woon in Delft dus voor mij komt het goed uit dat de lessen nu even online zijn vanwege de coronacrisis. Het gaat ook prima, ze hebben het goed voor elkaar op school. BlackBoard werkt fijn; je kunt in dat systeem alle opdrachten inleveren en je ontvangt er je feedback.”

Een jaar aan kennis

“Het afgelopen jaar heb ik praktische vaardigheden opgedaan, zoals planningen maken, daar heb ik meteen iets aan. We hebben net college gehad over trends en ook dat kan ik meteen in de praktijk gebruiken. Verder gingen we meer de diepte in met adviesrapporten. Je neemt daarbij een bedrijf onder de loep, kijkt naar wat er beter kan en je doet aanbevelingen. Dat vind ik heel leuk! In principe richt ik me nu eerst op mijn associate degree; ik vind het gewoon belangrijk om mijn werk- en denkniveau aan te tonen. Maar voor hetzelfde geld ga ik daarna nog even door voor mijn bachelor. Het mooie is: het is allemaal heel flexibel.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina de Hogere Hotelschool.

Wil jij je carrière ook vanaf februari een boost geven?
Bekijk direct jouw mogelijkheden.