Julia Greven

Afbeelding
Julia bestuurskunde
“Met medestudenten voer ik levendige discussies over politieke standpunten.”
Julia Greven
Student Bestuurskunde-Overheidsmanagement

Op haar zeventiende besloot Julia Greven het avontuur aan te gaan: ze verliet het ouderlijk nest om haar vleugels uit te slaan in het bruisende Leeuwarden. Daar startte ze met de studie European Studies, maar na twee jaar maakte ze een weloverwogen overstap binnen de Thorbecke Academie naar Bestuurskunde-Overheidsmanagement, wat beter bij haar paste. Sindsdien is haar passie om de maatschappij een beetje beter te maken alleen maar gegroeid.

Een schot in de roos

“Na mijn havo-opleiding ben ik gestart met European Studies, waar je alles leert over Europees beleid en internationale vraagstukken. Ik wilde altijd al iets bijdragen aan de maatschappij. Al snel ontdekte ik dat mijn interesse meer lag bij het openbaar bestuur, zoals provincies en gemeentes. Bestuurskunde-Overheidsmanagement is een studie die daar meer op focust. Via de Studiegenootschap Trias Politica, waar studenten van alle vier de Thorbecke Academie opleidingen bij elkaar komen voor leuke studiegerelateerde activiteiten, kreeg ik het advies om Bestuurskunde-Overheidsmanagement te overwegen. Dit bleek een schot in de roos te zijn, want tot op de dag van vandaag ben ik ontzettend blij met mijn keuze voor deze opleiding.”

Les van de Officier van Justitie

“De studie is niet alleen theoretisch; integendeel, het is juist praktijkgericht en inspirerend. We werken aan boeiende projecten van echte opdrachtgevers en worden er vaak inspirerende gastsprekers uitgenodigd. Onlangs hebben we een boeiende les gehad van een Officier van Justitie, waarbij strafzaken werden besproken. Bovendien organiseert de Thorbecke Academie regelmatig lezingen van interessante sprekers, zoals recentelijk Aukje de Vries, staatssecretaris van Toeslagen en Douane. Dit was voor iedere opleiding van de Thorbecke Academie interessant om bij te wonen en zo leer je ook weer van de andere studies.”

Uitdagingen vanuit de praktijk

“Bij de Thorbecke Academie gaan we uitdagingen niet uit de weg. We werken aan actuele casussen uit de praktijk. Onlangs hebben we onderzoek gedaan naar bijtincidenten met honden in de gemeente Westland,  Zuid-Holland. Samen met mijn projectgroep onderzochten we hoe beleid hier financieel en wettelijk op uit te voeren is. Na het inleveren van onze beleidsnota ben ik de actualiteiten rondom deze casus blijven volgen. En wat bleek? Het kwam aardig overeen met het beleid dat daadwerkelijk is ingevoerd. Dat is toch gaaf!”

Verhitte debatten

“Iedere ochtend kijk ik het nieuws om op de hoogte te blijven van politieke ontwikkelingen. Met medestudenten voer ik levendige discussies over politieke standpunten, die soms oplopen tot verhitte debatten, maar altijd gezellig blijven. Wat ik zo mooi vind, is dat we allemaal dezelfde interesse delen: het willen leveren van een bijdrage aan de maatschappij. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar debatten en ben politiek actief. Toch herinner ik mezelf er soms aan dat er ook een leven buiten de politiek is. Ik koester momenten van rust door te genieten van lezen en te koken voor vrienden en familie.”

De toekomst

"Ik vind deze opleiding echt geweldig! Ik voel me hier helemaal op mijn plek en ik droom ervan om later als beleidsmedewerker of woordvoerder bij een bedrijf te werken. Dat lijkt me echt fantastisch. Ook denk ik eraan om na deze studie door te gaan en Politicologie te gaan studeren aan de universiteit.”

De opleiding Bestuurskunde-Overheidsmanagement is onderdeel van de Thorbecke Academie en kan je volgen op onze locatie in Leeuwarden. Wil je meer weten? Neem dan snel een kijkje op onze opleidingspagina!