laurakwakkel

Laura Kwakkel

Laura Kwakkel (20) is tweedejaars student Finance & Control. Laura weet als geen ander dat finance and control niet alleen gaat om cijfers, maar tegenwoordig ook een adviserende kant heeft.

laurakwakkel

”Deze opleiding geeft de diversiteit die ik zoek”

Brede opleiding met veel diversiteit

“Ik wilde graag iets studeren waar ik veel kanten mee op kan. Ik vind cijfers erg interessant, waardoor ik kwam bij de opleiding Finance & Control. Hiermee word ik klaargestoomd om als bedrijfseconoom aan de slag te kunnen. Met deze opleiding krijg ik de diversiteit waarnaar ik op zoek ben. Ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst wil doen, maar wel dat dit voor mij de juiste opleiding is. De opleiding heeft veel verschillende vakken. We krijgen vakken die voor de hand liggen zoals boekhouden en economie, dit is de basis van de opleiding. Maar ook recht, ICT-data analyses, marketing, conflicthantering en vaardigheden komen aan bod. Met het vak vaardigheden leren we om beter samen te werken, wat voor het vakgebied erg belangrijk is. Die verbreding is tegenwoordig noodzakelijk. Waar Finance & Control vroeger misschien alleen over cijfers ging, zit er tegenwoordig ook een duidelijke adviserende kant aan en gaan meer processen automatisch.”

Maatschappelijke problemen oplossen

“Het leukste project wat we tot nu toe hebben gehad, duurde twee periodes. De eerste periode keken we hoe we een maatschappelijk probleem met een product of dienst konden oplossen door middel van ICT. Het maatschappelijk probleem dat wij kozen, was eenzaamheid onder ouderen. We wilden het voor de ouderen zo makkelijk mogelijk maken om te communiceren, daarom is er een app ontwikkeld. Deze app maakt het mogelijk voor ouderen om met een knop makkelijk te WhatsAppen en Skypen. Omdat de app maar één knop heeft, is het voor ouderen eenvoudiger om te communiceren dan met een ‘normale’ telefoon. Tijdens dit project bood Growing Emmen, een ontmoetingsplek voor ondernemers, extra ondersteuning en een aantal experts hielp ons verder met ons project. In de tweede periode zijn we bezig geweest met de financiële kant van het project. Is het haalbaar om de app te ontwikkelen? We zetten een balans op, dit is een overzicht van bezittingen, schulden en het eigen vermogen van een onderneming of persoon op een bepaald moment. En maakten we een resultatenrekening. Zo is er te zien of de app winst of verlies draait in een bepaalde periode.”

Design Based Education

“De opleiding werkt met Design Based Education, zelf vind ik dit een hele fijne werkmethode. Je leert niet alleen door theorie, maar ook door de praktijk. Zo zijn we in de eerste periode van het tweede jaar in samenwerking met Koopmans bezig geweest met een opdracht. We moesten een AO-handboek (administratieve organisatie) schrijven, dit is een handboek wat draait om de betrouwbaarheid van de informatievoorziening binnen het bedrijf te waarborgen. Er is een excursie geregeld naar Koopmans in Leeuwarden, om een volledig beeld te krijgen van het bedrijf. De opleiding is het helemaal voor mij. De docenten komen uit het werkveld, waardoor ze echt weten wat ze doen en ze zijn heel sociaal ingesteld. De studenten staan duidelijk op nummer één. Het is een erg kleinschalige opleiding, dus ik heb het idee dat iedereen mij kent. Hierdoor worden de drempels om vragen te stellen lager en wordt er makkelijker contact gelegd. Finance & Control is voor mij een opleiding waarbij het handig is om interesse te hebben in cijfers, maar het is veel meer dan dat!”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina van Finance & Control