Maaike van Leeuwen

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Ik vind het belangrijk dat kinderen meer begrip voor de natuur krijgen.”
Maaike van Leeuwen
Student Leraar Biologie

Maaike van Leeuwen werd aangestoken door het enthousiasme van een docent

Biologie is overal
“Ik wil kinderen graag iets bijbrengen over de natuur. Biologie is overal en dat maakt het vak zo spannend. Zolang er nog kinderen zijn die denken dat eieren uit de fabriek komen, is er nog een hoop werk aan winkel. Ik vind het belangrijk dat kinderen meer begrip voor de natuur krijgen en er voorzichtig mee omgaan.”

Enthousiaste verhalen
“Na de havo had ik geen idee wat ik wilde doen. Uiteindelijk heb ik de mbo-opleiding tot dierenartsassistente gedaan. Daar kreeg ik heel veel vakken die met biologie te maken hebben zoals anatomie, fysiologie en genetica. Na een oriëntatiegesprek voor de opleiding Leraar Biologie bij de NHL, kwam ik naar buiten met een inschrijfformulier. De docent was zo enthousiast over het vak en de opleiding dat ik me meteen heb ingeschreven.”

Eropuit
“Tijdens de opleiding doe je veel leuke dingen. Zo ga je regelmatig op excursie, bijvoorbeeld naar Terschelling. Daar doe je onderzoek naar planten en vogels. Tijdens de stage in het laatste jaar draai je mee als volwaardig docent. Dat is pittig, maar ook super leerzaam. Ik leerde steeds beter mijn grenzen aan te geven bij leerlingen en merkte dat ze daardoor ook beter naar me luisterden.”