Algemene afbeelding testimonials

Marco Hazekamp

Student Docent Theater

Marco Hazekamp (19) heeft met de opleiding Docent Theater zijn creativiteit naar boven gehaald en heeft hiermee veel nieuwe dingen gecreëerd.

Algemene afbeelding testimonials

”De opleiding tot Docent Theater geeft mij de kans om mezelf te zijn.”

Van passie tot vak

“Om tot de opleiding Docent Theater te komen, heb ik veel verschillende open dagen bezocht. Ik doe al mijn hele leven iets met mijn passie voor theater en heb nooit beseft dat ik van mijn passie mijn vak kon maken. Ik voelde me direct aangetrokken tot de opleiding en heb besloten een kans te wagen en heb auditie gedaan voor de opleiding. Want wie niet waagt, die niet wint. Ik ben heel blij om aangenomen te zijn voor deze opleiding.”

Creativiteit wordt omhoog gehaald

“De opleiding Docent Theater geeft mij de kans om helemaal mezelf te zijn en de beste versie van mezelf komt bij deze opleiding naar boven. Ik kan mijn creativiteit kwijt in de opleiding en ik kan elk beetje creativiteit wat in mij zit naar boven halen. Op deze manier kan ik elke keer weer nieuwe dingen creëren. De opleiding is veel meer dan alleen maar voor een klas staan en lesgeven. De eerste periode zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van je speleigenschappen, zo ben ik erachter gekomen waar mijn eigen verbeterpunten zitten. Als we een project hebben zijn we elke week bezig met wat nieuws, wat we aan het eind van de periode presenteren is een voorstelling aan de studenten van docent engels en geschiedenis. Zo zie je dat de opleiding meer is dan alleen voor de klas staan en lesgeven. Het is regisseren, acteren en soms wordt er gevraagd om oplossingen te zoeken voor binnen bedrijven. De variëteit die de opleiding biedt is enorm.

Iedereen staat voor je klaar

“De opleiding is wel aanpoten, maar het is het waard! Je doet het niet alleen voor jezelf, maar je werkt veel samen in groepen. Aanwezigheid is erg belangrijk, want je wil je groepsleden niet benadelen als je zelf niet naar een les komt. Het is een kleine opleiding, waar ik alleen maar voordelen in zie. Je hebt veel contact met de mensen binnen de opleiding. Iedereen kent elkaar, dus het is gemakkelijk om andere studenten van de opleiding om advies en hulp te vragen. Dit blijkt bijvoorbeeld, door een documentaire die ik in een groep heb gemaakt over het werkveld van docent theater. We hebben erg goed samengewerkt en als ik niet meer wist wat ik moet doen sprongen mijn medestudenten bij en hielpen me. Ze staan altijd voor je klaar en ik ook voor hun! ” Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Docent Theater.