Marije

Afbeelding
ervaringsverhaal-marije.jpg
“Om zeker van mijn keuze te zijn, ben ik naar de Open Dag op NHL Stenden geweest.”
Marije
Student Communicatie

Hi! Mijn naam is Marije, ik ben 20 jaar oud en ik studeer Communicatie op NHL Stenden.

Ik heb hiervoor de opleiding Office Assistent op het MBO gedaan en wist al vrij snel dat ik Communicatie wilde gaan studeren omdat dat erg goed bij mij aansluit. Om zeker van mijn keuze te zijn, ben ik naar de open dag op NHL Stenden geweest. Ik heb verschillende studies bekeken zoals Social Work, Verpleegkunde en Communicatie. Ik heb voor Communicatie gekozen, omdat ik het leuk vind om veel samen te werken. Het is een erg brede en creatieve opleiding.

Samen aan de slag

Het 1e jaar is verdeeld in 4 periodes. Je werkt veel samen. Je gaat aan de slag met het maken van communicatiemiddelen, je leert teksten schrijven en ontwerpen voor sociale media. Ook ga je je eigen evenement organiseren en leer je wat daar allemaal bij komt kijken en nog veel meer! Elke periode werk je aan een nieuw project. Je werkt tijdens je opleiding vanaf het eerste jaar meteen samen met opdrachtgevers uit de communicatiebranche, zodat je actuele kennis en praktijkervaring opdoet.
De vakken die je in het 1e jaar krijgt zijn: media, fotografie, tekst, psychologie, Nederlands, Engels, interculturele communicatie, beeldtaal, communicatieleer en in de laatste periode marketing en algemene economie. Mijn lievelingsvak is psychologie. Hier heb ik geleerd anders naar onderwerpen te kijken. Ik vind de opleiding tot nu toe super leuk. Mijn klas is super gezellig. Iedereen is erg open en je kan helemaal jezelf zijn, ook heb ik er veel vriendinnen bij gekregen. De leraren zijn erg behulpzaam, ze zijn oprecht geïnteresseerd in je en je kan ze altijd mailen als je een vraag hebt.

Door het corona virus studeer ik nu dus vanuit huis. Het is een stuk minder gezellig, omdat je je klasgenootjes niet kan zien. Het is soms lastig om je te concentreren met dit mooie weer. Om ons te helpen geeft de opleiding vaak online lessen waarin we vragen kunnen stellen, dit is erg fijn. Om onderling gemotiveerd te blijven, proberen we veel contact met elkaar te houden en zo elkaar te steunen in deze rare tijden. We gaan gewoon door!