Marije Hogeterp

Afbeelding
Marije Hogeterp
“Ik vind de combi tussen het ervaren van problemen uit de praktijk en daar dan via onderzoek innovatieve oplossingen voor vinden, heel erg waardevol”
Marije Hogeterp
Deeltijdstudent master Health Innovation

Na haar bachelor Verpleegkunde is Marije Hogeterp aan het werk gegaan in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Toen ze haar horizon wilde verbreden, kwam ze de master Health Innovation tegen. Inmiddels volgt ze deze master in deeltijd en brengt ze steeds meer van wat ze leert in de praktijk. 

Een beetje meer

“Bij het kiezen van mijn bachelor heb ik lang getwijfeld tussen een aantal opties. Uiteindelijk heb ik vanwege de betere arbeidsmarkt gekozen voor Verpleegkunde, en daar heb ik nooit spijt van gehad. Na mijn opleiding ben ik in het MCL terechtgekomen, waar ik met veel plezier werk. Ik had eerder al wel eens over de master Health Innovation gehoord, maar het zakte ook weer weg. Na een module Digitale innovaties werd mijn interesse weer gewekt, ik wilde toch een beetje meer. Dus ging ik overleggen met mijn teammanager of het mogelijk was dat ik de master in deeltijd ging volgen. En dat kon!”

Vrijheid in onderzoek

“Vergeleken met een bachelor word je bij een master meer losgelaten. Je bent veel meer zelf verantwoordelijk en bent dus ook iets meer aan het zoeken. Uiteindelijk gaat het om ontwerpgericht onderzoeken: iets maken en vervolgens kijken of het werkt. In het eerste jaar hadden we nog veel cases van buitenaf, waardoor je niet altijd even makkelijk de verbinding met je eigen praktijk kon leggen. Ik heb begrepen dat dat in het tweede jaar wel het geval is, dus ik hoop dan meer de toegevoegde waarde te ervaren van de externe cases uit het eerste jaar.”

Pionieren

“Deze master leidt niet echt op tot een vastomlijnd beroep. Dat is aan de ene kant heel tof, want het maakt dat je de kennis vanuit de master in allerlei functies kunt inzetten. Aan de andere kant moet je vaak pionieren. Zo is er bij mijn huidige werkgever niet echt een functie waar ik naartoe kan groeien op basis van mijn master. Maar samen met mijn teammanager zoek ik naar projecten die ‘in mijn straatje’ passen, en wie weet wordt er op termijn een passende functie bedacht. Ik merk in ieder geval wel dat ik steeds meer grip krijg binnen de organisatie, en daar hebben we het ook veel over tijdens de master.”

Droombaan

“Ik heb natuurlijk niet zomaar voor mijn bachelor Verpleegkunde gekozen, een combifunctie lijkt me mooi. Bijvoorbeeld dat ik twee dagen bij de patiënt aan bed sta en twee dagen bezig ben met allerlei innovatieve processen. Maar misschien wordt het ook wel iets anders. Ik vind de combinatie tussen het ervaren van problemen uit de praktijk en daar dan via onderzoek innovatieve oplossingen voor vinden, heel erg waardevol.”