Master Health Innovation

M Health Innovation, Master, deeltijd

Met slimme oplossingen ouderen de kans geven om langer thuis te wonen? Of een digitale innovatie ontwikkelen waarmee je de zorg beter maakt? Met de deeltijd masteropleiding health Innovation maak je het allemaal waar!

 • Praktisch bezig met de vernieuwing in de zorg. 
 • Werk aan concrete opdrachten op een uitdagende praktijkplek of je eigen organisatie. 
 • Gebruik het geavanceerde digitale communicatieplatform. 
 • Combineer een vaste lesdag met flexibel onderwijs. 
 • Ontvang goede begeleiding tijdens je studie, zowel individueel als in groepsverband. 
 • Perfecte afstemming tussen studie, werk en privé. 

Wat staat je te wachten?

Er zijn veel mogelijkheden voor digitale innovaties in de zorg. In deze deeltijd masteropleiding ga jij die mogelijkheden verkennen en uitwerken. We werken veel met Design Research: een ontwerpgerichte manier van werken. Daarmee ontwerp je niet alleen innovatieve oplossingen, maar richt je ook op de sociale context waarbinnen zo’n toepassing gebruikt moet worden. Daarnaast is er aandacht voor thema’s als veranderkunde, creativiteit en ethiek. 

Combinatie studie, werk en privé

Wil jij de master Health Innovation combineren met je baan? Dan is de deeltijdvariant jou op het lijf geschreven. Je kunt opdrachten op je eigen werkplek uitvoeren en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.

Studiekenmerken

Diploma

 • Master

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

2 jaar

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Jouw loopbaan

Met het diploma op zak kun je aan de slag als adviseur en regisseur van vernieuwingsprocessen in de zorg- en welzijnssector. Jij bent naast inspirator vooral ook innovator, die met slimme innovatieve oplossingen komt voor op de werkvloer.

m_dizw_dt_sfeer

Toelatingseisen Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

Voor toelating tot de master Health Innovation heb je een bachelordiploma nodig, bij voorkeur van een verwante hbo-opleiding in het zorg- en/of agogische domein of op het gebied van zorgmanagement. Belangrijker dan het juiste diploma, is jouw affiniteit met het domein zorg en welzijn. 

Wil jij als vaktechneut, onderwijsexpert of bedrijfskundige jouw talenten inzetten voor de zorg? Dan ben je van harte welkom. Lees meer over de toelating en inschrijving.

Lesdagen en lestijden

Maandag is jouw vaste lesdag, waarbij je van 09.00 tot 16.00 uur colleges, workshops en bijeenkomsten volgt. Het eerste jaar is er vrijwel elke week les. In het tweede jaar is er veel ruimte in het rooster gereserveerd om met je eigen innovatieve project aan de slag te gaan, ook op maandag Op andere werkdagen maak je gebruik van de online community. Gemiddeld heb je zo’n 8 uur per week les. Het aantal uren dat je aan zelfstudie besteedt, bepaal je zelf. In totaal geldt een gemiddelde studielast van 20 uur per week. 

Leren in de praktijk

De praktijk staat centraal tijdens de master Health Innovation. Je richt je op vernieuwing op de werkvloer. Je werkt aan je eigen praktijkvraagstukken. Indien nodig kunnen we je koppelen aan een partner in het werkveld. Dat kan een zorg- en welzijnsorganisatie zijn, maar ook een andere werkplek is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een lectoraatsproject, waarbij je samen met lectoren en onderzoekers van onze hogeschool onderzoek doet binnen jouw eigen domein. De perfecte manier om je kennis te vergroten en nieuwe deuren te openen

Voltijd studeren?

Wil je je volledig focussen op je studie? Dan past de voltijdvariant uitstekend bij je. De reguliere studieduur van de voltijdopleiding is 1 jaar, waarin je per week zo’n 40 uur besteedt aan de opleiding. 

Studieopbouw masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

De deeltijdmaster bestaat uit vier masterclasses van elk een half jaar. Daarin combineer je verschillende onderwijsvormen: theorie, workshops en onderzoek. Je volgt de volgende masterclasses.

Masterclass 1: Signaleren en Analyseren

Je leert kritisch te kijken naar ontwikkelingen in je eigen praktijk. Welke mogelijkheden biedt technologie? Vanuit verschillende inzichten leer je kritisch naar het ontwerp van bestaande toepassingen te kijken en vorm je jouw visie op innovatie binnen de sector.

Het thema in deze masterclass is mensgericht ontwerpen. Je leert wat er komt kijken bij het multidisciplinair werken aan innovatieve toepassingen en werkt aan een eigen ontwerp.

Je richt je op het implementeren van jouw ontwerp. Je leert rekening te houden met de organisatorische en sociale context waarin (technologische/digitale) vernieuwing een plaats moet krijgen.

Je voert zelfstandig een onderzoek uit gericht op het ontwerpen en het in de praktijk brengen van een innovatieve oplossing.

Werk en studie combineren

Bij de deeltijdopleiding Health Innovation zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Dat is pas winst.

Specialisaties

Onderwijsconcept

NHL Stenden. Grensverleggend.

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij je uit om jouw vaardigheden te versterken en nieuwe talenten te ontdekken. Deze uitdaging vindt niet alleen plaats in onze hogeschool; alles wat je leert pas je meteen toe op de werkvloer.
In kleine teams van studenten, docenten en onderzoekers werk je aan real-life vraagstukken. Je doet dit samen met andere disciplines en de gevonden oplossingen gebruik je direct in de praktijk. Je hebt zelf de regie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je wordt onderdeel van het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Onze innovatieve opleidingen sluiten aan bij wat het werkveld nodig heeft, nu en in de toekomst.
Als ondernemende en vindingrijke professional zet jij straks jouw kennis om in grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt een doordachte visie en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Daarom kies je voor NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maak jij straks het onmogelijke mogelijk

Nieuwsgierig hoe de opleiding Health Innovation het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.